BROTT. Polisen har ännu inte lyckas gripa någon misstänkt för överfallsvåldtäkten som skedde i Kopparberg under tisdagskvällen förra veckan. Inte heller har man kunnat gripa någon för knivskärningen som skedde en timme innan överfallet.

Aktivister och medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsen trygghetsvandrade i Kopparberg efter den senaste tidens överfall på orten.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur en kvinna i 60-årsåldern överfölls och våldtogs i Kopparberg i Ljusnarsbergs kommun under tisdagskvällen förra veckan. Våldtäkten inträffade i ett skogsparti runt Lådanområdet mot ett industriområde i nordvästra delen av Kopparberg.

Under onsdagen förhördes offret på nytt som berättade att hon var ute och rastade hundarna när två män plötsligt dök upp, höll fast henne och våldtog henne. Polisen har varit på platsen men har inte kunnat säkra några spår. De påstår sig inte heller ha några signalement på gärningsmännen.

Bara en timme innan dådet blev en kvinna i 20-årsåldern knivskuren i magen i Kopparberg av en okänd knivbeväpnad man. Polisen ser dock inget samband mellan de båda händelserna.

Inte heller i detta fall påstår sig polisen ha något signalement på den misstänkta gärningsmannen men i lokala grupper på internet har lokalbor bekräftat att det rör sig om gärningsmän med utländsk härkomst.

Den oroliga situationen som råder på orten sedan en tid tillbaka har skapat en otrygghet bland Kopparbergsborna som inte längre vågar vistas ute ledde till att aktivister och medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsens Näste 5 och Näste 1 begav sig till Kopparberg under torsdagskvällen förra veckan för att genomföra en trygghetsvandring, samtala med lokalbor och de passade även på att dela ut flygblad till hushållen.

Aktionen blev mycket uppskattad bland lokalborna som även bad aktivisterna att komma tillbaka till orten så snart som möjligt igen, något som aktivisten Nicklas Norling lovade i en intervju med Nordfront att de kommer göra.

Källa:
Ännu ingen gripen för misstänkta överfallsvåldtäkten: ”Vi tar tacksamt emot tips och iakttagelser”


  • Publicerad:
    2018-04-10 07:40