FRANKRIKE. Ytterligare en nationalistisk organisation förbjuds i Frankrike. Tidigare i somras förbjöds andra nationella grupper efter ett uppmärksammat bråk mellan vänsterextremister och personer knutna till nationella organisationer.

VallsFrankrike
Frankrikes inrikesminister Manuel Valls

Tidigare i somras förbjöds de tre nationella grupperna Tredje vägen, Unga revolutionära nationalister (JNR) och Lust att drömma. Organisationerna förbjöds efter ett uppmärksammat bråk mellan vänsterextremister och nationella där en vänsterextremist avled och regimen i Frankrike var snabba med att lägga skulden på nationella. Nordfront har dock rapporterat om att det mesta pekar på att vänsterextremisterna själva startade bråket. Enligt polisutredningen var det den nu avlidne Clement Meric och de andra antifascisterna som ställde sig utanför en lokal för att angripa de nationella.

Nu vill alltså den Franska regimen förbjuda ytterligare en organisation, l’Oeuvre Française, som utmålas som militant och ”högerextremistisk”. Det är inrikesminister Manuel Valls som i onsdags meddelade det officiella beslutet. Organisationen uppger dock på sin hemsida att de inte tänker lägga ner och skriver att organisationen är mer än ett namn, det är ett livsval och de kommer fortsätta leva: ”Upplösa l’Oeuvre Française och Jeunesses Nationalistes? Skitsnack! Ett tydlig och definitivt svar: NEJ! upplösning? NEJ!”

Källa:
Franska extremistgrupper förbjuds


  • Publicerad:
    2013-07-25 19:30