ISHOCKEY. Domare ska på grund av corona låta bli att bryta upp slagsmål på isen, vilket kan bädda för mer spännande matcher i framtiden.

Ishockeydomare ska in i det längsta undvika att bryta upp slagsmål på isen, enligt nya regler. Detta på grund av coronapandemin, enligt Swedish Hockey League (SHL).

— Är det två spelare som väljer att tjafsa med varandra och som har kommit ihop redan, att de puffar på varandra eller börjar slåss, så kommer linjemännen bara att skärma av. De kommer verbalt att försöka få stopp på det och se till att ingen tredje spelare kommer in, säger domarchef Tomas Thorsbrink till SVT.

Skulle det däremot gå längre än så, exempelvis att en spelare ligger över en annan och matar slag, kommer man ingripa. Detta tror dock Thorsbrink inte kommer behövas.

— Nu har vi inte så mycket slagsmål i svensk hockey och lagen vet om det här. Det vi har sett i träningsmatcherna är att när spelarna börjar tjafsa med varandra och det inte kommer in någon linjeman så lägger det sig direkt.


  • Publicerad:
    2020-09-11 11:30