HOLLYWOOD. Skådespelaren Gary Oldman tar Mel Gibson i försvar med anledning av dennes antijudiska uttalanden och uttalar sig samtidigt mot politisk korrekthet.

oldman2

Gary Oldman som den ryske nationalistledaren Ivan Korshunov i filmen Air Force One.

Den kände brittiske skådespelaren Gary Oldman har tagit parti för yttrandefrihet och mot politiskt korrekthet, som han kallar ”skit”.

Mel Gibson bor i en stad som styrs av judar och han sa fel sak eftersom han faktiskt bet den hand som jag antar fött honom. Men ingen judisk gubbe har någonsin sagt ”Den jävla tysken” eller ”Åt helvete med tyskarna”?, frågar sig Oldman.

— Jag tycker att politisk korrekthet är skit. Det är vad jag tycker om det, sammanfattar skådespelaren.

Mel Gibson har utsatts för grovt näthat och attacker från judiska mediabolag sedan 2006 då han under en fylla sa ”Jävla judar … Judar är ansvariga för alla krig i världen”.

Aftonbladet försöker i en nyhetsrapportering om Oldmans uttalande få det att se ut som om Mel Gibson bara pratade om negrer och inte den judiska världsmakten när han greps av polisen när han var onykter och uttalade sig judekritiskt. Man skriver bland annat att Oldman kritiserade omständigheterna under gripandet och det efterföljande mediadrevet.

— Som om polisen själv aldrig använt ordet ”neger”, menar Oldman och Aftonbladet utelämnar all kritik som han framförde mot judar.

Gary Oldman gillar att spela upproriska skurkar i Hollywoodfilmer, bland annat har han spelat Sheriffen i Nottingham i den mest kända filmen om Robin Hood och kapat presidentens flygplan i actionfilmen Air Force One där han spelar rollen som den ryske nationalistledaren Ivan Korshunov.

Källa:
Gary Oldman attackerar påven


  • Publicerad:
    2014-06-24 17:45