UTRIKES. Geert Wilders, ledaren för det nederländska Frihetspartiet, har nu dömts för hets mot folkgrupp efter en kommentar om marockaner. Han kommer dock inte att få något straff.

wilders

Nordfront har tidigare skrivit om att åtal har väckts mot Geert Wilders, ledaren för det nederländska Frihetspartiet, om hets mot folkgrupp (HMF). Det var år 2014 under ett tal i slutspurten av det nederländska valet som Wilders frågade åhörarna om de ville se fler eller färre marockaner i landet varpå folkmassan ropade ”färre, färre”. Wilders ska då ha svarat att hans parti skulle ordna det.

Detta ledde till över 6 000 anmälningar om hets mot folkgrupp och en åklagare valde då att väcka åtal. Nu har Wilders dömts för HMF men han kommer dock inte att få något straff.

— Ingen dom, vare sig friande eller fällande, kommer att ändra något i praktiken, sa Wilders när han fick frågan om att kommentera domen. Vidare sa han följande:

— Jag kommer att fortsätta säga sanningen oavsett vilket, även om det marockanska problemet, och ingen domare, politiker eller terrorist kommer att kunna hindra mig.

Källa:
Netherlands trial: Geert Wilders guilty of incitement


  • Publicerad:
    2016-12-09 13:15