TRYGGHET. Människorättsaktivisten ”Hero” deltog i pedofilfälla och hjälpte till att fördriva en pedofil från dennes jobb på en förskola.

Roddy Benjaminsson, mer känd som TV4-gladiatorn ”Hero”, har den senaste tiden blivit känd för att hänga ut pedofiler på sina sociala medier. Igår framkom det att han engagerat sig i Josef Alexanders medieprojekt ”För ett bättre samhälle” (FEBS) som kartlägger och konfronterar pedofiler.

I filmen som publicerades igår och kan ses här ovan berättar pedofiljägarna om en pedofil som jobbade som barnskötare på en förskola och är aktiv i idrottsföreningar. Den vuxne mannen konfronteras i början av programmet efter att han via Tinder stämt träff med en 14-årig pojke som han dessutom på ett väldigt vulgärt sätt förklarat att han vill ha sex med.

14-åringen var dock en fiktiv person och istället mötte Benjaminsson och Alexander upp mannen och filmade en verbal konfrontation med honom. Mannens ansikte maskas dock i filmen och hans namn nämns inte i inslaget på Youtube.

Efter konfrontationen ringer de två pedofiljägarna upp förskolan som mannen jobbar på samt föreningar som han varit aktiv i. Skolan vägrar att ta emot någon information och hänvisar till att de måste upprätta en anmälan hos polisen som får bedöma informationen.

Det slutar sedan med att polisen snabbt lägger ned utredningen då det inte finns någon målsägande i Tinder-fallet och de inte ville utreda om mannen hade barnpornografi hemma eller hade förgripit sig på några barn på förskolan. Istället upprättas en anmälan mot pedofiljägarna för förtal, men enligt Expressen har den hunnit läggas ner innan inslaget publicerades.

— När jag hörde om den här killen som blivit utsedd till hjälte och jobbat med ungdomar i olika sammanhang sedan 20 år tänkte jag att det kunde bli ett bra program. Det som händer är det vi fruktade och trodde skulle hända, säger Benjaminsson till Expressen.

En anonym polis beklagar också sig till Expressen att myndigheten inte agerade mer offensivt mot pedofilen.

— Jag kan tycka att en sån här kille inte ska kunna hålla på. Vår tanke här var att få till ett snabbt anhållande, komma in i hans bostad för att där kunnat hitta andra målsägande. Så har man gjort i ett annat ärende där åklagaren var mer offensiv och där man hittade andra målsägande. Tyvärr blev det inte så.

Expressen låter även pedofilen uttala sig och denne förnekar att han har någon dragning till barn och att han bara ville ses för att säga upp kontakten. Pedofilen, som påstår att han bara är bisexuell, verkar inte få några kritiska frågor från tidningen gällande hans chattmeddelanden om att han ville att den påhittade 14-åringen skulle suga av honom och sätta sig på hans kuk och ”rida”.

Trots att det inte blev något rättsligt efterspel på det inträffade valde den skolanställde mannen i samråd med sin rektor att säga upp sig från skolan. Detta eftersom anklagelserna mot honom blivit kända för andra i personalen. Alexander lovar också i slutet av inslaget att fortsätta följa mannens förehavanden och hälsar att ifall han söker jobb på en ny skola kommer pedofiljägarna att dyka upp igen.


  • Publicerad:
    2021-07-23 11:10