GREKLAND. Förra veckan blev den vita flickan ”Maria” hittad hos ett zigenarpar i centrala Grekland. Grekisk polis misstänker att flickan kan vara ett offer för människohandel.

Zigenarparet Eletheria Dimopoulou och Christos Salis häktades i måndags. Här avbildad tillsammans med ”Maria”.

Zigenarparet Eletheria Dimopoulou och Christos Salis häktades i måndags. Här avbildad tillsammans med ”Maria”.

Grekisk polis misstänker att en zigenarliga bedriver människohandel mellan Grekland och Bulgarien och att paret som tog hand om ”Maria” kan ha köpt henne i syfte att använda henne till bland annat tiggeri.

I en film som Daily Mail publicerade kan man se den lilla flickan dansa i zigenarlägret. Costas Yannopoulos, chef för organisationen som nu tar hand om ”Maria”, anser att filmen visar att hon blev behandlad som ”en dansande björn” och att paret utnyttjade hennes oskyldiga utseende och tvingade henne till att tigga.

Se filmen nedan:

Zigenarparet Eletheria Dimopoulou och Christos Salis blev i måndags häktade och är preliminärt misstänkta för kidnappning och för att ha förfalskat en födelseattest. Paret själva förnekar detta och hävdade ursprungligen att flickan var deras eget barn, något det krävdes DNA-tester för att avfärda. Senare ändrade de sin version till att ”Maria” skulle ha adopterats.

Ursprungligen publicerat på Nordfront.net.

Källor:
Little Maria made to dance for cash
«Maria» behandlet som en dansende bjørn
Mysteriejenta «Maria» kan ha blitt solgt


  • Publicerad:
    2013-10-22 01:45