GREKLAND. Kravallpolis hindrade 100 aktivister från Gyllene gryning att delta i brandbekämpningen, trots att räddningstjänsten var för få och att lokalbefolkningen vädjade om aktivisternas hjälp.

gyllene gryning

I helgen samlades 100 aktivister från Gyllene gryning för att hjälpa till med att bekämpa en stor brand som härjar i området Markopoulo i Attica. Aktivisterna var både välutrustade och hade tidigare erfarenheter av brandbekämpning från tidigare bränder de hjälpt till med.

På plats hade de talat med räddningstjänsten och planerat hur de skulle gå till väga för att rädda hus som var i fara för branden. Detta kunde inte den grekiska regimen gå med på. Plötsligt anlände flera polispatruller till platsen. Med kravallutrustning och bilar hindrade polisen aktivisterna från att ta sig fram till de brandhärjade områdena.

Människor på platsen som redan fått se sina hem nedbrända tjatade på polisen i timmar för att de skulle släppa fram aktivisterna från Gyllene gryning. Branden i Markopoulus var omfattande: 50 brandbilar och 100 brandmän deltog i räddningsarbetet. Desperata husägare sprang och försökte släcka bränder med hinkar.

Gyllene gryning skriver följande på sin egna nyhetssida angående den grekiska regimens försök att hindra organisationens framfart:

”De föredrar att bränna skogar och hem, bara för att bevisa för sina judiska herrar att de verkligen kan bekämpa vår rörelse. De kan använda dessa ohederliga knep bäst de vill. Vårt deltagande i liknande aktiviteter kommer inte upphöra, men det kommer att intensifieras. Solidaritet kan inte förbjudas.”

Källa:
Cops forbid Green Wing activists to aid in firefighting effort
Uncontrolled Fire at Markopoulo in Attica


  • Publicerad:
    2013-08-05 23:50