GREKLAND. Idag höll det grekiska nationella partiet Gyllene Gryning sin årliga demonstration för att hedra de fallna grekiska soldaterna i gränskrisen med Turkiet 1996. Tiotusentals greker deltog i årets demonstration i Aten trots ett av polisen utfärdat förbud mot rörliga demonstrationer.

imia_2014_13jpg__article

Eftermiddagen började med att flera tusen nationalister samlades vid Imion-monumentet i Aten bärande plakat med slogans såsom ”Grekland tillhör grekerna”, ”Inget fängelse för nationalister” och ”Fosterland, Ära, Gyllene gryning”.

Ett tal hölls först av Nikos Konstantinos, som bland annat hyllade de tre fallna grekiska officerare i gränskonflikten 1996 samt de två mördade nationalisterna Giorgios Fountoulis och Manolis Kapelonis.

Därefter gick ordet till Evangelos Karakostas som återberättade den tragiska händelsen 1996 och klargjorde ett tydligt budskap – att grekiska nationalister inte viker sig.

Därefter talade Elias Panagiótaros om Greklands förrädiska regimer sedan 1996, om hur bara Gyllene gryning hedrar minnet av folkets hjältar och om hur dagens kaosartade tillstånd i landet lett den nationella rörelsen på frammarsch.

Nikos Chrysomallis fortsatte sedan med att varna förrädarna i dagens regering för den obevekliga nationella vågen som gradvis strömmar in över Grekland. Budskapet om seger kommer finnas i alla kommande val och nationell propaganda kommer i största möjliga mån genomsyra det politiska väsendet.

Christos Christou sände ett budskap till Cyperns president Nikos Anastasiadis om att det finns cypriotiska nationalister som inte säljer sitt hemland och att vinden aldrig kan blåsa flaggorna ur deras händer.

Stavros Karefyllakis skickade en varm hälsning till Kreta till där Gyllene gryning idag är det näst största partiet.

Slutligen framlade Elias Kasidiáris hur folkförrädare till politiker gjort allt för att hetsa mot Gyllene gryning och samtidigt bana vägen för rena fiender till Grekland såsom Turkiet och Makedonien.

imia_2014_10jpg

Efter att talarna gjort sitt hördes en röst via radio tillhörande partiets ledare Nikos Michaloliakos som just nu sitter på Korydallosanstalten och i ett tal till de närvarande uppmuntrande till fortsättandet av kampen in i det sista.

Efter detta passade Ioannis Vouldis på att uppmana till en tyst minut tillägnad alla som dött i kampen för det grekiska folket varefter de närvarande sjöng den grekiska nationalsången samt Gyllene Grynings kampsång. Det hela avslutades med att demonstranterna marscherade, något som polisen utlyst förbud om tidigare.

Källa:
Εθνικιστικός σεισμός: Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες τίμησαν τους Ήρωες των Ιμίων – ΦωτορεπορτάζΔιαβάστε περισσότερα


  • Publicerad:
    2014-02-02 00:30