UTRIKES. Ryssland har tagit med ett antal vittnen från Douma till Haag, där FN-organisationen OPCW håller ett möte. Inget vittne styrker västmakternas påståenden om att en gasattack ska ha ägt rum.

I samband med ett större OPCW-möte i Haag, angående den påstådda gasattacken i syriska Douma, har Rysslands representant Alexandr Shulgin hållit en presskonferens, där man presenterat sex vittnen som även hörts av utredarna.

11-årige Hassan Diab, som syntes i rebellernas film från ”gasattacken”, vittnade om hur han fördes till sjukhuset av män som påstod att en gasattack ägt rum. Väl där duschades pojken i kallt vatten. Även pojkens far vittnade om samma händelse.

Även en annan civilperson, som besökte sjukhuset på grund av andra problem, vittnade om att han inte uppfattade att någon av de som kom till mottagningen utsatts för kemiska vapen, då han inte kände några konstiga lukter eller såg konstiga symptom.

Även ett antal av de som arbetar på sjukhuset, som har Doumas enda akutmottagning, vittnade om att de inte såg några sådana symptom. De enda krigsrelaterade symptom man vittnat om är att en del människor haft problem att andas på grund av brandrök och damm som spridits efter explosioner.

Källa:
No attack, no victims, no chem weapons: Douma witnesses speak at OPCW briefing at The Hague (VIDEO)


  • Publicerad:
    2018-04-26 22:45