SMÅLAND. Idag är det på dagen 124 år sedan Adolf Hitler föddes. I Småland verkar någon eller några ha velat uppmärksamma detta faktum genom att sätta upp hakkorsflaggor på flera offentliga platser runtom i landskapet. Nordfront har kommit över unika bilder på flaggorna.

Hakkorsflagga utanför Vimmerbys kommunhus. Foto: Nordfront

Hakkorsflagga utanför Vimmerbys kommunhus. Foto: Nordfront

Den 20 april 1889 föddes Adolf Hitler. Detta uppmärksammades idag av Nordfront i en lång artikel om Hitler och Tredje riket.

I Småland har någon eller några personer firat Hitlers födelsedag genom att hissa hakkorsflaggor på flera orter i Småland. Hakkorsflaggorna har satts upp utanför kommunhus och på andra offentliga platser. Bland annat ska det ha satts upp flaggor i Vimmerby, Ljungby och Mönsterås. Nordfront har via ett anonymt tips fått in unika bilder på flaggorna.

Flagga vid Ljungbys kommunhus. Foto: Nordfront

Flagga vid Ljungbys kommunhus. Foto: Nordfront

Händelsen har väckt stor uppmärksamhet i massmedia. Bland andra SVT, Aftonbladet och Nyheter24 har skrivit om flaggorna.

Flera medier uppger att polisen beslagtagit flaggorna och att händelserna rubriceras som hets mot folkgrupp. Roland Åkesson, kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås, har kommenterat händelsen på följande sätt:

”Det handlar om ett planerat brottsligt tilltag som skett på fler platser i Småland samtidigt för att skapa uppmärksamhet. Vi ser mycket allvarligt på detta tilltag.”

Källa:
Nazistflaggor hängdes upp vid kommunhus


  • Publicerad:
    2013-04-20 22:47