DANMARK. MC-gänget Hells Angels uttrycker i ett pressmeddelande förståelse för invandringskritiska danskars oro över massinvandringen, men menar att folkets vrede bör riktas mot politiker och makthavare istället för invandrarna. Klubben pekar till och med ut USA och NATO som orsaken till den oroliga situationen i Syrien som fått många syrier att röra sig mot Europa.

hells angels danmark

Hells Angels skriver bland annat att många av deras medlemmar, precis som danskar i allmänhet, oroas över att det kommer så mycket flyktingar till Danmark på kort tid, vilket skapar kulturkrockar. Dock menar klubben att asylsökarna inte kan klandras för att de invandrar till Danmark, utan det är politikerna som folket bör rikta sin vrede emot. Klubben skriver följande:

De många välmenande medborgarna bör istället rikta sin ilska mot de skyldiga till denna för Europa olyckliga situation. Politiker i Danmark och andra EU-länder, USA och NATO:s aggressiva framfart i Syrien och Libyen, EU:s handelshinder, oljeindustrins missbruk och förgiftning av Afrikas resurser, och inte minst den globala vapenindustrins obevekliga strävan efter nya konflikter.

Pressmeddelandet publicerades i onsdags på klubbens danska hemsida. Bakgrunden till pressmeddelandet är att det uppstått en debatt om Hells Angels klubblokal i Nyborg, vilket fick en del danskar att påpeka att de hellre bor granne med Hells Angels än med ett asylboende på sociala medier.

Källa:
DEM ELLER OS?


  • Publicerad:
    2016-01-15 00:15