INRIKES. Ännu en invasionsbas har utsatts för en brandattack. Brinnande föremål kastades in i källaren till ett hem för ”ensamkommande” i västmanländska Hallstahammar.

Under onsdagsnatten kastade någon in brinnande föremål i källaren på ett hem för ”ensamkommande flyktingbarn” i Hallstahammar i Västmanland. Polisen utreder ärendet som mordbrand.

Enligt polisen utgörs invasionsbasen av en tvåplansvilla med källarvåning. Branden ska ha startat i källaren där en soffgrupp fattat eld efter att de brinnande föremålen kastats in. Branden orsakade en kraftig rökutveckling som resulterat i att invasionsbasen evakuerades. Ingen person ska ha kommit till skada.

Invasionsbasbranden är den andra inom loppet på några dagar. Senast brann det vid en blivande invasionsbas strax norr om Stockholm under måndagsnatten, något som Nordfront rapporterade om under gårdagen.

Uppdatering

Enligt nya uppgifter från SVT skedde brandattacken mot ett HVB-hem för ”pojkar med psykosocial problematik” och alltså inte ett HVB-hem för ”pojkar” som är ”ensamkommande”.

Källa:
Brinnande föremål kastades in på hem för ensamkommande flyktingbarn i Hallstahammar


  • Publicerad:
    2018-02-07 09:30