NORRKÖPING. En indisk medborgare har dömts för bland annat misshandel av sin svenska flickvän. Misshandeln och hoten har delvis skett i parets gemensamma bostad.

Bikram Singh Sharma, född 1983, har den 30 september dömts till 6 månaders fängelse vid Norrköpings tingsrätt för att bland annat ha misshandlat sin flickvän. Sharma har även utsatt flickvännen för olaga hot och vid flera tillfällen brutit mot ett kontaktförbud.

Paret blev ihop i slutet av 2010 och kort där efter flyttade Sharma in hos henne. Sharma började tidigt bli hotfull och ljög mycket. Han kontrollerade henne och hon drog sig allt mer undan från släkt och vänner för att de inte skulle se hur dåligt hon mådde.

Efter ett krogbesök stod paret och bråkade utanför Vinkällaren i Norrköping. Sharma gav då målsägande ett hårt knytnävsslag i ansiktet så hon föll ihop på marken. Slaget gav upphov till smärta och rodnad.

Vid ett annat tillfälle ska han ha slagit henne så att hon fick en blåtira och den gången kastade han även hennes mobil genom en glasdörr, efter att hon fått ett samtal från en manlig bekant.

Även vid ett tredje fall av misshandel ska han ha slagit henne i ansiktet så att blåmärken, smärta och svullnad uppstått.

De gånger då Sharma blivit arg ska han ha slagit sönder saker i deras lägenhet samt uttalat hot om att skada eller döda någon i hennes familj. Han har bland annat sagt att han skulle våldta målsägandes mamma eller lillebror. Målsägande var även gravid med parets gemensamma barn och Sharma har vid något tillfälle hotat med att våldta barnet.

Sharma är tidigare dömd till fängelse och var villkorligt frigiven.


  • Publicerad:
    2013-10-01 00:58