– Vi fick inte ut honom. Han satt kvar med bensindunken, säger en poliskälla. Detta efter instatsen som troligtvis räddade livet på en kvinna och två barn.

Västerortspolisen hade fått in tips om från SÄPO om att mannen skulle vara på väg till migrationsverket i Solna för att sätta sig själv, sin fru och sina två barn i brand, efter att ha fått beslut om utvisning.

Polisen stationerade sig längs med den misstänkta resvägen och lyckades pejla in mannens telefon och påbörjade insatsen när han saktat in i en bilkö. Mannen vägrade lämna bilen och polisen tvingades därför att slå in rutorna med sina batonger och skära loss mannens bilbälte. Samtidigt satt han med en tändare i handen en bensindunk och fru brevid. Deras två barn satt i baksätet.

– När vi kom in i bilen luktade det starkt av bensinångor. Mannen hade hällt bensin över sig själv och kanske över de andra, säger Mats Eriksson, informationsansvarig vid Västerortspolisen.

Mannen är nu misstänkt för förberedelse till mord.

Även i Norge

I tisdags, i samband med rättegången mot Anders Behring Breivik, utspelade sig en liknande händelse där en man, till synes av utomeuropeiskt ursprung, tände eld på sig själv och försökte ta sig igenom polisens avspärrningarna. Anledningen till mannens agerande ska dock inte haft någonting med rättegången att göra, utan med att han ska ha fått avslag på en ansökan om social hjälp. Detta enligt mannens advokat, som han varit där för att besöka.

Känsliga tittare varnas!


  • Publicerad:
    2012-05-17 10:34