NÄTHAT. Ett invandrargäng från Göteborg har gjort videon ”Tro, hopp och utanförskap”. I den syns hur maskerade och beväpnade invandrare tar sig in i stadshuset och misshandlar kommunpolitiker.

Invandrarna hävdar att videon bara ska skildra ”klyftor” och ”utanförskapet” — att det är inte deras fel utan Sverige och svenskarnas. Videon e-postades även ut till Göteborgs ledande politiker och olika riksdagsledamöter, som nu har blivit rädda och anser att videon ”skildrar ett hot mot demokratin”.

SVT låter även invandrargänget få förklara att det hela mer eller mindre bör anses som svenskarnas fel, och att det inte heller är deras eget fel om detta skulle uppfattas som någon slags uppmaning till våld.

I slutet av inslaget lyckas SVT klämma in en ”professor i socialt arbete” som menar på att det hela handlar om ”en konstnärlig produkt som speglar på ett symboliskt plan, tankar och reflektioner, som finns i den här miljön, och vad vi egentligen borde vara upprörda över är den verklighet som vi lever med här i Göteborg”.

Se den ”konstnärliga produkten” här:

Se det bisarra SVT-inslaget här:


  • Publicerad:
    2013-04-05 23:39