UTRIKES. En invandringsvänlig borgmästare i Tyskland blev knivhuggen i nacken utanför en kebabrestaurang. Polisen misstänker att gärningsmannen haft ett politiskt motiv.

Andreas Hollstein – en omplåstrad borgmästare. Nu vill han fortsätta driva på folkmordet.

Under måndagen knivhöggs borgmästaren för Altena, som ligger i den tyska delstaten Rhine-Westphalia, i nacken av vad man misstänker vara en politiskt motiverad gärningsman. Borgmästaren Andreas Hollstein har varit väldigt invandringsvänlig och en av de drivande krafterna bakom stadens beslut att mottaga fler invandrare än de kvoterats.

Enligt vittnen skall gärningsmannen under attacken högljutt ha kritiserat Hollsteins politik. Något som fått myndigheterna att i nuläget anta att gärningen är politiskt motiverad.

Hollstein vårdades på sjukhus för sina skador men har redan nu gjort ett uttalande för en fortsatt liberal invandringspolitik. Enligt honom kommer det inträffade inte att hindra honom från att stå upp för flyktingar som ”behöver hans stöd”.

Hollstein tillhör förbundskanslern Angela Merkels parti CDU, som nyligen genomgick ett mycket misslyckat val. Flera politiska experter anser att CDU:s dåliga valresultat beror på partiets liberala invandringspolitik. Under Merkels ledarskap tilläts en miljon ”asylsökare” in i landet under åren 2015-2016.

Källor:
German pro-refugee mayor Andreas Hollstein stabbed
German mayor Andreas Hollstein stabbed for ‘liberal, pro-refugee’ views


  • Publicerad:
    2017-11-29 08:00