GEOPOLITIK Donald Trumps återkomst till makten ser ut att bli allt annat än ett ”America First”-presidentskap. Joseph Jordan skriver om planerna på att fylla regeringen med neokonservativa krigshökar och tokiga, blodtörstiga sionister.

Donald Trump har blivit den primära presidentkanditaten efter ett antal positiva opinionsundersökningar och en insamling på 141 miljoner dollar i maj. Tabut mot att ses i samband med Trump har plötsligt brutits, vilket syns vid hans insamling på 10 miljoner dollar i Silicon Valley i hjärtat av San Francisco och att han vunnit tillbaka högljudda kritiker som den judiske finansskojaren Cliff Asness.

De som håller fast vid minnet av Trumps ”underdogkampanj” från 2016 kommer att bli besvikna när de får veta att eliten har tagit full kontroll över honom. Stora donationer står nu för 68 procent av Trumps kampanjkassa, vilket kontrasterar skarpt mot de 14 procent som Wall Street-finansiärer och teknikjättar från Kalifornien bidrog med till hans första kampanj.

Sionistpengar driver denna plötsliga ökning av stödet för Trump. Den organiserade judiska gemenskapen har börjat minska sina finansiella bidrag till nuvarande president Joe Biden samtidigt som de genererar en förmögenhet för Trump efter den demokratiske presidentens (tomma) hot om att minska vapenleveranserna till Israel.

Judiska donatorer bedömer korrekt att Trump kommer att gå ännu längre än Biden i stödet för Israel. Bakom stängda dörrar och genom strategiska pressläckor har Trump gett USA:s styrande kabal en förhandsvisning av hur hans framtida kabinett kommer att se ut.

Krigshökar och israeliska agenter på strategiska positioner

Av särskilt intresse för finansiärerna är hans planerade utnämningar till utrikespolitiska positioner. Han förväntas välja en blandning av några av de mest vårdslösa neokonservativa i Washington DC som ska leda Utrikesdepartementet, Försvarsdepartementet och Nationella säkerhetsrådet: Robert C. O’Brien, Tom Cotton, Mike Pompeo samt Ric Grenell.

Några av dessa personer tjänstgjorde i lägre kabinettspositioner under Trumps tidigare administration. Om de ges möjlighet, har de tydligt uttryckt sin avsikt att dra in USA i ett eller flera förödande krig.

Enligt general Mark Milley, som var ordförande för Joint Chiefs of Staff under ex-presidenten, tillbringade han de sista veckorna av Trumps presidentskap med att kämpa mot några av de ovan nämnda personerna efter att de hade övertygat presidenten att börja bomba Iran. Vid ett tillfälle, hävdar Milley, blev han så frustrerad att han skrek: ”Ni kommer att starta ett jävla krig!

Trump har bestridit Milleys påstående och sagt att det faktiskt var Milley som ville attackera Iran. Men det finns goda skäl att tro att Trump ljuger. Personer som befann sig i hans inre krets vid tiden för denna debatt, såsom O’Brien och Pompeo, stödjer högljutt och öppet att föra krig mot Iran.

Under en andra mandatperiod är O’Brien favorit för en befordran till utrikesminister, eftersom han är garanterad senatens godkännande och har erfarenhet. O’Brien har blivit en av Trumps mest framträdande rådgivare och tjänade nyligen som ex-presidentens kontaktpunkt med israelerna, vilket har lugnat och lossat plånböckerna för personer som Tel Aviv-födda miljardären Miriam Adelson.

O’Brien har visat att han är redo och ivrig att agera på sina hot. Inom fyra månader efter att ha blivit befordrad till Trumps rådgivare 2020 spelade han en avgörande roll i att planera mordet på den iranska hjältegeneralen Qasem Soleimani.

Trots att han inte är registrerad enligt FARA-lagen [Foreign Agents Registration Act kräver att individer och organisationer som representerar utländska intressen i politiska eller kvasi-politiska aktiviteter i USA registrerar sig hos justitiedepartementet reds.anm] skulle hans handlingar vara oskiljaktiga från de av en genuin israelisk agent. O’Brien sitter för närvarande i styrelsen för det Israel-baserade Misgav Institute for National Security and Zionist Strategy, en tankesmedja nära isaeliska regeringen som regelbundet strategiserar kring sätt att driva USA till krig mot Hezbollah i Libanon, intensifiera sin kampanj mot Houthierna i Jemen och genomföra en direkt attack på iransk mark.

"Hög tid att slå till mot Iran"

Mike Pompeo, en annan tjänsteman från Trump-administrationen som förväntas återvända i någon kapacitet, delar O’Briens syn, vilket framgår i hans bombastiska Wall Street Journal-insändare med titeln ”It’s Time to Strike Back At Iran”:

Vårt första steg bör vara att svara på Irans dödliga attacker med förödande slag: inte bara för att stoppa Teherans eskalering och hålla amerikanska soldater säkra, utan för att börja återupprätta avskräckningsmodellen som håller kriget på avstånd. Den amerikanska militären måste förstöra högt värderade iranska mål, inklusive Teherans kärnkraftsprogram, flotta och oljestruktur. Iscensatta attacker på tomma lagerlokaler uppnår ingenting. Eftergiftspolitik har aldrig fungerat en enda gång i historien, och det kommer inte att fungera nu.

Senator Tom Cotton, en karriärneokonservativ som har beskrivits som ”den ledande fronten för republikanernas hökaktiga falang”, är Trumps favorit för att bli försvarsminister.

Cottons våldsamma ambitioner är gränslösa. Han förespråkar att formalisera en säkerhetsgaranti med Taiwan som skulle tvinga fram en amerikansk intervention om de går i krig med Kina. I senaten är Cotton en ledande röst som kritiserar Biden-administrationen för att inte eskalera i Ukraina tillräckligt snabbt.

Cottons främsta passion, som en ledande mottagare av AIPAC-pengar, är att främja den israeliska regeringens mest extrema positioner, inklusive otvetydigt stöd för att rasligt utrota palestinierna. Han har krävt krig med Iran i över ett decennium och vid ett tillfälle avfärdat oro över potentiella bakslag genom att säga att det skulle vara över på ”dagar”. En stridslysten figur som ständigt hotar världen med krig skulle ses som en politisk belastning i de flesta länder, men under Trump är han favoriten att leda Pentagon.

Räkna med besvikelse

De som förväntar sig något som liknar ett ”America First”-presidentskap kommer att bli mycket besvikna en andra gång om Trump blir omvald. Många sionistiska ”Never Trumpers” som initialt var skeptiska till presidenten på grund av hans kampanj 2016, har i långsamt börjat bli varma på idén – vilket bör ses som en varningssignal – en ny mandatperiod för mannen som beskrivit sig själv som ”Israels kung”.

Trumps ord är meningslösa. All tillgänglig information om Trumps väntande regering tyder på att hans andra administration skulle få Bidens sionistiska krigshökar att framstå som rimliga i jämförelse. Oavsett vem som vinner 2024, kommer Amerika att vara förloraren.