SVERIGE. En italiensk far dömdes för misshandel av det svenska rättsväsendet efter att ha gett sin då tolvåriga son en örfil. Pappan beklagar sig över det svenska samhället och anser att barnen i Sverige har för mycket att bestämma om.

En italiensk far blev dömd för barnmisshandel i Sverige. Händelsen utspelade sig i Gamla stan i Stockhom 2011 där de båda tillsammans med andra vuxna skulle gå ut och äta. Pojken, som då var tolv år, ville äta pizza medan de vuxna ville prova det svenska köket. Det hela urartade i tumult där fadern, enligt domen, tog tag i pojkens hår och örfilade honom. Något som pappan delvis nekar till. Fadern hävdar att han tog tag i pojkens krage för att denne inte skulle springa ut i trafiken.

Händelsen har fått stor uppståndelse i den italienska staden Canosa di Puglia, där pappan kommer ifrån. Enligt uppgifter så har barnen i staden Canosa di Puglia, efter att de hört talas om domen mot pappan, ha börjat hota sina föräldrar med att de ska rymma till Sverige om föräldrarna är för stränga i sin uppfostran.

Den dömde pappan har gått ut i det svenska radiokanalen P1 och kallat Sverige för ett absurt land där barn har för stor makt över sina föräldrar.

— Jag tycker synd om svenska föräldrar som inte verkar ha alla verktyg för att uppfostra barn. En örfil kan användas som ett uppfostringsmedel när orden inte längre räcker till, säger han.

Källa:
Dömd för barnmisshandel talar ut


  • Publicerad:
    2015-12-16 15:50