CENSUR. Den amerikanske nationalisten Jared Taylor har portats från Schengenområdet och kommer deporteras imorgon.

Den amerikanske nationalisten Jared Taylor har på begäran av Polen portats från Schengenområdet fram till år 2021. Taylor kommer imorgon flygas tillbaka till USA, istället för att tala på nationella konferenser i Sverige och Finland. Så här beskriver han händelsen i ett blogginlägg:

Passkontrollanten på Zürich flygplats hade redan stämplat mitt pass och vinkat förbi mig när hon ropade åt mig att komma tillbaka. Hon stirrade på sin datorskärm och sade åt mig att jag behövde stanna kvar. Hon berättade inte varför. Efter ett par minuter kom en polisman och berättade att det fanns en order från Polen som portade mig från alla 26 länder i Schengenområdet.

Han sade att polackerna inte motiverade ordern och frågade mig vad jag gjort. Jag berättade att jag håller tal om invandring och att någon i Polen måste ha ogillat detta. ”Det gör mig till en politisk brottsling”, sade jag.

Taylor skriver i inlägget att anledningen sannolikt är att han talade inför nationalister i Warzawa i september förra året. Det hela ska ha gått bra och i februari var han tillbaka i Polen i samband med att han talat i Estland och Litauen. Den polska polisen ska då ha fått nys om konferenserna och hotade med åtal om Taylor skulle bryta mot någon åsiktslag och anklagade nationalisten för att ”sprida en totalitär ideologi”.

I de städer där konferenserna anordnades bytte man lokaler och genomförde det hela som planerat i övrigt. Efter detta hörde Jared Taylor ingenting mer om detta förrän nu. De polska nationalister han haft kontakt med kommer försöka ta reda på mer och eventuellt överklaga beslutet.

Källa:
Letter from Zurich Airport


  • Publicerad:
    2019-03-29 23:55