DEBATT Klockan tio ikväll kommer Jared Taylor och E. Michael Jones debattera rasfrågan.

Ikväll klockan tio svensk tid arrangerar Fróði Midjord en debatt om rasfrågan som kommer att sändas på EntropyDLive och Odysee.

Debattörerna som ska reda ut frågan ”Är ras en viktig verklighet eller bara fiktion?” är de två amerikanska akademikerna Jared Taylor och E. Michael Jones.

Taylor har en masterexamen i internationell ekonomi och en kandidatexamen i filosofi, men han är framför allt känd som grundaren av American Renaissance – en nätpublikation som akademiskt rapporterar om rasfrågan. Det är till exempel Taylor och American Renaissance som gett ut rapporten The Color of Crime, där det redogörs hur mycket svarta är överrepresenterade i den amerikanska brottsstatistiken jämfört med vita.

Jones har en doktorsexamen i amerikansk litteratur och är en känd katolsk samhällsdebattör som skrivit ett stort antal böcker. Vad gäller rasfrågan har Jones skrivit mycket om judisk makt och inflytande, men han ser inte den judiska identiteten som ett rasligt fenomen. Istället ser han judiskheten som en rent religiös identitet grundad i ett avståndstagande från kristendomen. Jones menar därför att om judarna bara hade accepterat Jesus som frälsaren, så hade de upphört att vara judar. Denna rasrelativistiska inställning applicerar Jones i princip på alla folkgrupper. Han ska till exempel också ha påstått att skillnaderna mellan Afrika och Västvärlden inte beror på rasliga skillnader, utan på att afrikanerna inte tagit till sig kristendomen.

Det var ursprungligen tänkt att kvällens debatt skulle hållas på ett av Scandza Forums möten förra året, men då corona kom i vägen hålls debatten nu istället i digitalt format.