Dagens datum 19 december: Denna dag avrättades John Amery, som var brittisk frivillig för Tyskland. Amery blev först utnämnd som förrädare då han angrep de brittiska politikerna för att utnyttja folket för sina egna syften.

John-Amery-Quotes-4

John Amery föddes i en brittisk familj den 14 mars 1912. Hans far var den konservative parlamentsledamoten och kabinettministern Leo Amery som arbetade under Winston Churchill. John Amery skulle dock gå en helt annan väg än sin far.

I början av 1930-talet flyttade John Amery till Frankrike där han träffade den franske fascistledaren Jacques Doriot i Paris. Med Doriot reste Amery till ett flertal europeiska länder, inklusive Tyskland, där han fick se hur bolsjevismen bredde ut sig på kontinenten – men att det också fanns ett motstånd. Amery var en fanatisk anti-kommunist och betraktade kommunismen som ett verktyg för judisk världsdominans.

Efter att ha levt i Francos Spanien och Vichy-Frankrike fick Amery möjlighet att arbeta politiskt i det nationalsocialistiska Tyskland. Amery hade blivit uppmärksammad i Tyskland efter att ha skrivit en artikel i en fransk tidning som var kritisk till de brittiska bombräderna mot civila. I oktober 1942 talade Amery för den tysk-brittiska kommittén i Berlin och vid samma tidpunkt föreslog Amery att Tyskland skulle skapa en brittisk anti-bolsjevistisk legion. Hitler sägs ha imponerats av Amery och lät honom stanna i Tyskland som en vän av riket. Amery tilläts även att tala i radio till den brittiska allmänheten via Radio Berlin.

Den 19 november 1942 gjorde Amery sin första radiosändning:

Lyssnare kommer undra vad en engelsman gör på den tyska radion ikväll. Jag har trätt fram utan egen vinnings skull, men helt enkelt som en engelsman, för att säga till er: ett brott begås mot civilisationen. […] De ljuger för er; er patriotism, er kärlek till England utnyttjas av människor som till största delen inte har någon rätt att kalla sig engelsmän. Mellan er och freden finns bara juden och hans marionetter.

Amery utpekade de brittiska politikerna som ansvariga för kriget och förklarade för den brittiska allmänheten att de gjorde det för egna syften och för att skydda sina positioner. I ett annat tal sa Amery bland annat:

De verkliga förrädarna finns i London. De som har byteshandel med vårt imperium för att ha kvar sina ministerposter eller andra politiska positioner. De som skeppar guldet till Amerika, vårt guld. De som gör förmögenheter på ammunitionsindustrin, den svarta marknaden och från våra arbetares svett och våra soldaters blod.

I januari 1943 återtog Amery den ursprungliga idén om en brittisk styrka som skulle bekämpa kommunismen tillsammans med Tyskland. Idén hade han fått av sin franske vän Doriot som var medlem i LVF (Legion des Volontaires Francais).

Amery talar i Frankrike:

Amery fick godkännande att rekrytera bland annat brittiska krigsfångar och efter ett tag, och stora misslyckanden i början, kunde han skapa vad som från början fick namnet The British Legion of St George. Senare fick denna styrka namnet British Free Corps (BFC). Amerys brittiska styrkor stred under Waffen-SS bland annat på östfronten. Dessvärre har den brittiska regeringen sett till att mörklägga dokument som rör BFC:s verksamhet och det finns idag fortfarande inga tillförlitliga uppgifter kring dess omfattning eller betydelse för kriget.

Brittiska soldater i British Free Corps från 1944.

Brittiska soldater i British Free Corps från 1944.

Ändå är det mest sannolikt att Amerys stora förtjänst för kampen mot kommunismen och den judiska världsrevolutionen var hans radiosändningar, som tillsammans med William Joyces motsvarande sändningar hade ett mycket stort propagandavärde.

Men förutom att Amery lyckades förklara för många av sina landsmän att kriget var ett meningslöst spillande av blod som endast gynnade Churchill och andra korrupta brittiska politiker som arbetade för sionistiska intressen, hade Amerys inställning till Tredje riket också ett högt propagandavärde av en annan orsak. John Amery var nämligen son till Leo Amery som var minister och medlem av Churchills krigskabinett. Att Leo Amerys son var lierad med ”fienden” var en stor skandal i England.

Winston Churchill, en odömd krigsförbrytare.

Winston Churchill, en odömd krigsförbrytare.

Leo Amery var förutom minister och en av Churchills närmaste medarbetare också en mycket hög sionist som var en av dem som låg bakom Balfour-deklarationen, som innebar att England gav Palestina, sedermera Israel, till judarna.

För några år sedan dök det upp nya uppgifter kring Leo Amerys härkomst. Ronald Harwood, som är manusförfattare i Hollywood, skrev en pjäs vid namn An English Tragedy som påstår att Leo Amery inte bara var sionist utan också hade judiskt ursprung. Enligt Harwood ska dokument visa att Leo Amerys mor tillhörde en ungersk-judisk familj som hade konverterat till kristendomen.

Brittiska tidningar har gjort en stor sak av detta eftersom det skulle förklara varför John Amery, som britt, var positivt inställd till nationalsocialismen. John Amery beskrivs idag av tidningar som en judisk person med identitetsproblem som blev antisemit för att hämnas sin far. Man ska dock komma ihåg att Amery blivit grovt smutskastad av samma massmedia och att källan till uppgifterna är en Hollywood-jude som skrivit manus till en rad olika antinazistiska filmer, däribland Roman Polanskis Pianisten.

Även om det skulle stämma att Leo Amery var halvjude, och John Amery därför kvartsjude (eftersom hans mor var brittisk), gjorde det knappast någon större skillnad i det nationalsocialistiska Tyskland där han betraktades som 75% arier. I en tidigare artikel på Nordfront om Nürnberglagarna framgår bland annat följande: ”Kvartsjudar ansågs ha 75% tyskt eller närbesläktat blod. För dessa gällde samma bestämmelser som för de av tyskt blod. De fick inte gifta sig med judar eller halvjudar. Kvartsjudar fick inte heller gifta sig med varandra, då de judiska anlagen på så vis kunde förstärkas.”

Uppgifter gör gällande att det i den tyska militären fanns 150 000 soldater som var judar eller mischlinge (delvisa judiska) som stred för Tyskland.

Amery fortsatte med sina radiosändningar till slutet av 1944 då han flyttade till norra Italien för att bistå Mussolini. Han greps av italienska partisaner under de sista veckorna av kriget och i november 1945 dömdes han till döden för åtta fall av högförräderi i en rättegång som enbart tog åtta minuter. Amery hängdes den 19 december 1945. Han ”gick utan hjälp mot sitt öde efter att ha tackat fängelseprästen och vårdare för deras osvikliga artighet”. Till sin bödel, Albert Pierrepoint, sa han precis innan avrättningen: ”Mr Pierrepoint, jag har alltid velat träffa dig, men, naturligtvis inte, under dessa omständigheter”.  Albert Pierrepoint kallade senare i en artikel John Amery för den modigaste man han någonsin dödat.

Artikeln publicerades ursprungligen 2013-12-19.


  • Publicerad:
    2018-12-19 00:27