BROTT. John Ausonius, mest känd som Lasermannen, har dömts ännu en gång till livstids fängelse. Denna gång för ett mord som ska ha skett för 26 år sedan på en kvinna i Frankfurt i Tyskland.

Det var år 1992 som 68-åriga Blanka Zmigrod hittades ihjälskjuten på en mörk gata i Frankfurt i Tyskland. Hon ska då ha hamnat i konflikt med John Ausonius, mer känd som Lasermannen, som anklagade henne för att ha stulit ett elektroniskt fickminne ur hans jacka på en restaurang där hon arbetade som garderobsvakt.

I december 2017 inleddes rättegången mot Ausonius i Tyskland där åklagaren menade att han var skyldig till mordet. Ausonius själv har hela tiden nekat till brott.

Åklagarens bevisning bestod bland annat av ammunitionen i pistolen som kvinnan sköts med. Denna var av samma typ av ammunition som Ausonius ska ha skjutit med i Sverige. Gärningsmannen som hade skjutit Zmigrod i Frankfurt hade lämnat platsen på cykel, samma metod som man menar att Ausonius använde sig av efter att han begick ett bankrån i Stockholm.

Domstolen i Tyskland gick på åklagarens linje och dömde därmed Ausonius till livstids fängelse för mordet på 68-åriga Blanka Zmigrod. Ausonius försvarsadvokat Joachim Bremer, som hela tiden sagt att inga bevis finns, säger att domen kommer att överklagas.

— John Ausonius själv och jag är förvånade över att domstolen bygger en fällande dom enbart på en indiciekedja och vi kommer att överklaga domen, säger han.

Ausonius dömdes i slutet av 1993 av Stockholms tingsrätt för ett mord, nio mordförsök och nio grova rån i Sverige, därav har han fått namnet Lasermannen. Domen fastställdes av hovrätten 1995.

Källa:
John Ausonius får livstids fängelse


  • Publicerad:
    2018-02-22 12:30