SYSTEMUTNYTTJANDE. Nu när Jonas Sjöstedt ersatts av iranskan Nooshi Dadgostar som ledare för Vänsterpartiet, passar Sjöstedt på att säkra sin inkomstgaranti från skattebetalarna genom att starta ”en liten firma”.

Jonas Sjöstedt. Skärmbild: Youtube.

Jonas Sjöstedt flyttar till Asien och får sitta i karantän. Sedan börjar det nya livet som egenföretagare, rapporterar Aftonbladet.

— Jag har startat en liten firma, säger den tidigare vänsterledaren till tidningen.

I lördags, under partikongressen, valdes iranskan Nooshi Dadgostar till ny ledare för Vänsterpartiet. Sjöstedt startar en liten firma och flyr det sjunkande skeppet Sverige genom att flytta till Asien.

Moderata ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa kommenterade Sjöstedts nya roll som företagsledare på Twitter:

Pettersons Blogg går i en kommentar hårt åt beskedet och anser att Sjöstedts ”lilla firma” är ett tecken på att Sjöstedt beter sig korrupt.

Jonas Sjöstedt, den avgående vänsterledaren gör som många före honom. Startar företag för att få behålla inkomstgarantin från riksdagen.

Enligt bloggaren kommer Jonas ”troligtvis” att ha sitt nya företag ”i syfte att samla pengar på hög”. Inkomstgarantin från riksdagen ska nämligen minska om man får lön från något annat ställe, skriver man.

Om man kringgår reglerna och låter eventuella extra intäkter från föredrag, böcker och annat stanna i företaget så rullar pengarna från riksdagen in varje månad, påpekar Pettersons och skriver att Veronica Palm (S), Fredrik Reinfeldt (M) och Göran Persson (S) ”samt många fler” har utnyttjat reglerna på samma sätt och att ”när det gäller egna fördelar är riksdagen duktig på att behålla dem”.

Bloggarens åsikt är att det känns värre när en före detta partiledare för ett parti som enligt sina stadgar vill förstatliga privata tillgångar använder systemet till att berika sig själv.

Herr Sjöstedt tillhör det gäng som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra.

Pengarna som Sjöstedt berikar sig med via inkomstgarantin från riksdagen kommer i så fall från de hårt arbetande skattebetalarna.


  • Publicerad:
    2020-11-02 14:00