USA. Den superrika juden Sheldon Adelson uttalade nyligen att USA borde atombomba Iran innan man förhandlar med landet.

krigshetsande filantrop

Sheldon Adelson är enligt Wikipedia världens 12:e rikaste man och äger bland annat en israelisk dagstidning. Han är också det republikanska partiets största bidragsgivare och beskrivs på Wikipedia som en ”filantrop”.

Den 80-årige Adelson, som är av judiskt ursprung, är även en fanatisk sionist och har nu hamnat i blåsväder efter att han öppet förespråkat att USA borde atombomba Iran.

Det var på Yeshiva University i New York under en paneldiskussion, som bland annat behandlade den så kallade Förintelsen samt konflikten mellan Iran och Israel, som Adelson kom med det kontroversiella uttalandet. Adelson menar att det är fel att förhandla med Iran och att USA istället borde atombomba Iran och hota med att utplåna landet för att göra den iranska regeringen mer samarbetsvilligt. Han sa:

Vad ska vi förhandla om? Jag skulle säga: ”Hör nu, ser du öknen där borta? Jag ska visa dig en grej.” […] Du tar upp din mobiltelefon och du ringer till någon i Nebraska och säger: ”Ok, släpp iväg det.” Och så är det ett kärnvapen, ballistiska missiler flyger över, mitt i öknen, det skadar inte en själ. Kanske ett par skallerormar eller skorpioner, eller liknande. Sedan säger du: ”Se! Nästa bomb landar mitt i Teheran. Så vi menar allvar. Vill ni bli utrotade? Fortsätt då med ert kärnprogram.

Uttalandet, som fångades på film, möttes av applåder från studenterna på det judiska forskningsuniversitetet.

Se film nedan:

Källa:
Adelson says Obama should fire ‘atomic weapon’ at Iran, not negotiate


  • Publicerad:
    2013-10-24 15:15