USA. Juden Sheldon Adelson har avlidit. Han var den största republikanska bidragsgivaren under valrörelsen 2020. Därför kallar CNN honom den republikanska kungamakaren.

Efter en tids sjukdom har juden Sheldon Adelson avlidit. Adelson har under sitt liv givit hundratals miljoner dollar till republikanska partiet och dess kandidater. Bara under valrörelsen 2020 gav han och hans judiska fru Miriam Adelson cirka 175 miljoner dollar till republikanerna. CNN kallar därför honom den republikanska kungamakaren i sin rubrik över hans bortgång.

Dessa bidrag har givits för att de amerikanska politikerna skall stödja judar och judiska intressen såsom bidrag till Israel för flera miljarder dollar årligen från USA. Paret Adelson har länge varit goda vänner med den sittande judevänliga presidenten Donald Trump. Relationen med Trump under hans presidentskap har dock varit svajigt, mycket på grund av att Trump inte har varit tillräckligt snabb med att uppfylla det Adelson ville få utfört. Det handlade då om att USA skulle flytta sin ambassad till Jerusalem enligt den judiska tidningen Forward.

Förmögenheten har Adelson skapat genom att etablera flera casinon i Las Vegas där personer kan spela bort sina pengar till hans företag som han sedan ger bort i bidrag för att stärka det judiska folkets position i den amerikanska politiken. Adelson har tidigare velat atombomba Iran och det var hans flygplan den judiska spionen Jonathan Pollard åkte hem till Israel med.

Adelson har tidigare beklagat sig över att den nuvarande hastigheten på judisk assimilation kommer på sikt göra att den judiska gruppen mixas ihop med majoriteten och försvinner.

Adelson kommer nu att begravas i Israel som så många andra sionistiska judar som har haft deras största lojalitet till Israel och inte den nationen de bor i.


  • Publicerad:
    2021-01-12 15:30