Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judisk massmördare som skyddades av Sverige är död!

Av Redaktionen, 2021-08-05
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Den judiske kommunistdomaren Stefan Michnik, som fram till sin död skyddades av den svenska staten, har avlidit.

Stefan Michnik, judisk mördare och brottsling mot polska folket.

Stefan Michnik, den judiske skräckdomaren som varit efterlyst av Polen, har avlidit. Michnik är i Sverige känd för de brott han begick under 50-talet i Polen då han dömde flera polska frihetskämpar till döden.

Beskedet gavs av hans bror Adam Michnik, chefredaktör för tidningen Gazeta Wyborcza. Beskedet togs emot med blandade känslor av statssekreterare Marcin Romanowski:

Stefan Michnik dog efter åratal på flykt i Sverige, en kommunistisk aktivist och informatör ansvarig för rättegångsbrott. Det är en skandal att denna brottsling inte har fängslats. Som tur är väntar nu guds dom.

Michnik kom till Sverige i slutet av 60-talet efter konflikter inom kommunistregimen, där en falang med stor andel judar stod på den förlorande sidan. Därefter fick han svenskt medborgarskap, trots sin bakgrund.

År 2019 nekade Sverige en begäran från Polen om att lämna ut kommunistbödeln. Beslutet togs av rådman Mats Hagelin vid Göteborgs tingsrätt då de brott Michnik efterlysts för preskriberats enligt svensk lag. De polska reaktionerna var inte positiva:

— Det är en otrolig tolkning med tanke på att vi har att göra med brott mot mänskligheten, mord som mot bakgrund av internationella konventioner aldrig ska preskriberas, säger Polens utrikesminister Zbigniew Ziobro till polska Do Rzeczy.

Sveriges ambassadör Stefan Gullberg kallades upp till polska UD efter beskedet. Där träffade han Polens vice utrikesminister Szymon Szynkowski vel Sek.

— Det saknar motstycke att man vägrar att lämna ut en stalinistisk brottsling som utfärdade dödsdomar och har visat sig ha begått brott mot mänskligheten, säger Szynkowski i en intervju med polska Radio Zet.

Skyddades på judiskt äldreboende
Efter beslutet om att kommunistdomaren inte skulle lämnas ut till Polen rapporterade Nordfront om att den efterlyste massmördaren skyddades på det judiska äldreboendet Neuberghska Bambergerska på Guldheden i Göteborg.

Britta Svensson skrev i Expressen 2013 att det var en chockartad upplevelse att ”som besökare möta de extrema säkerhetsarrangemangen kring kända judiska institutioner i Göteborg”:

Den första vi möter vid det judiska äldreboendet i stadsdelen Guldheden utanför de kraftiga grindarna är en säkerhetsvakt i solglasögon och respektingivande uppsyn.

Dörren till Neuberghska/Bambergerska vårdhemmet är låst och en kamera övervakar dem som närmar sig ingången. När vi släppts in måste ytterdörren gå igen innan nästa dörr kan öppnas. Kontrasten mot vanliga svenska äldreboenden, där dörrarna står öppna, är total.

Nordfront beklagar att Stefan Michnik aldrig utlämnades till Polen och att dess folk aldrig fick återupprättelse.


  • Publicerad:
    2021-08-05 10:37