En jury i tryckfrihetsmålet mot Emil Hagberg har kommit fram till att ”finansjuden” är att räknas som en folkgrupp. Detta framkom tidigare idag efter förhandlingar i Stockholms tingsrätt.

Under gårdagen rapporterade Nordfront om den kommande rättegången mot Emil Hagberg gällande en kommentar som publicerades 13 april 2011. Kommentaren kritiserade ”finansjuden” och inleddes med ”Sagan snart slut för finansjuden”. JK ansåg att finansjudar är en folkgrupp och idag meddelade en jury, efter överläggningar i över en timme, att man går på åklagarens linje.

JK:s åklagare, Stefan Lind, yrkade specifikt på att Emil Hagberg skulle få frihetsberövande straff, i ”minst 1 månad”, och inte böter. Åklagaren menade också att det inte spelar någon roll att Nordfront och dåvarande ansvarige utgivaren Emil Hagberg tog bort kommentaren så fort det blev känt att den av JK ansetts som olaglig. Detta eftersom Nordfront enligt åklagaren inte har ringa utan stor spridning.

Beslutet ligger nu hos rätten som kan välja att fria Emil Hagberg. Dom meddelas om en vecka och Nordfront återkommer då med mer information och analyser.

Ny rättegång mot Emil Hagberg


  • Publicerad:
    2012-09-07 23:31