STOCKHOLM. T-centralen och Sergels torg i Stockholm utrymdes idag efter att ett misstänkt föremål hittats. Föremålet fraktades bort och undersöktes av polis, en person har därefter gripits av polis och händelsen rubriceras för närvarande som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Foto: Nordfront (gäller alla bilder i artikeln)

En Nordfront-medarbetare noterade för cirka 30 minuter sedan hur ordningsvakter stod och iakttog ett mystiskt paket på T-centralen.

Cirka 25 minuter senare tvingade polis och ordningsvakter allmänheten att utrymma T-centralen.

Löpande uppdatering:

Polisen utvidgade runt 12:40 avspärrningen till att innefatta hela Sergels torg. Polis och ordningsvakter knuffar bort allmänheten.

Nordfront var först i Sverige med att rapportera om detta, fyra minuter före Expressen och Aftonbladet.

— Det ska gälla något misstänkt föremål, säger Claes Keisu, presskommuniktraör vid SL till Expressen, vilket bekräftar uppgifterna från Nordfronts-reporter som är på plats.

Nu, 12:49, gick ett larm. Avspärrningen har utvidgats ytterligare något.

12:51 uppger Nordfronts-reporter att en större polisbil kör in med sirener. Skulle kunna vara en bombgrupp.

Blåljuspersonal sätter just nu upp avspärrningsband på flera platser.

Polisen har gått ut med följande information på sin hemsida:

Nationella bombskyddet är på väg för att undersöka föremålet och i samband med detta har Sergelarkaden och T-Centralens uppgång mot Sergels Torg utrymts.

I meddelandet på polisens hemsida bekräftas Nordfronts initiala uppgifter och polisen beskriver det som att ett vittne hittat ett misstänkt föremål i en papperskorg och larmat ordningsvakter på plats om det.

— Tunnelbanan går som vanligt men man kan alltså inte använda entrén mot Sergels torg, uppger Claes Keisu, presskommunikatör vid SL till Expressen runt 13-tiden.

Avspärrningarna började hävas runt 13:35 och bombtekniker har forslat det misstänkta föremålet till annan plats för att undersöka det.

Uppdatering kl 15:30
Polisen har nu gripit en person i anknytning till fallet. ”Initialt kommer händelsen att avrapporteras som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse”, står det på polisens hemsida.

Uppdatering kl 17:05
Nationella bombskyddet har enligt polisens hemsida gjort en initial bedömning att föremålet är ofarligt.

Liveuppdateringen har avslutats, men vi återkommer med mer information om det misstänkta föremålet när polisens undersökning är klar.


  • Publicerad:
    2018-02-21 12:40