INRIKES. Det går bra för det danska företaget Jysk, så pass att man kommer att belöna sina anställda med en stor bonus. Men det är inte bara höga chefer som tar del av vinsten och i vissa butiker får företagets arbetare så mycket som 88 048 kronor.

Jysk öppnade sin första butik 1979 i danska Århus och finns nu med drygt 2 500 butiker i 48 länder. Foto: EosKøge (CC BY-SA 4.0),

Det danska företaget Jysk, som säljer sängar, sängkläder, möbler och inredning, finns över hela Norden och på många andra ställen ute i Europa. Enligt Jysk i Sverige gjorde man  ”ett strålande resultat förra räkenskapsåret”, varför man nu vill belöna sina anställda. Rekordåret ledde till att företagets omsättning i Sverige landade på 42 miljarder kronor.

Men det är inte bara chefer och höga tjänstemän som får ta del i framgångarna i form av bonus. Samtliga 1 100 butiksarbetare kommer att få en bonusutbetalning baserat på hur bra just deras butik har gått, rapporterar Ehandel. Sammanlagt får Jyskanställda i Sverige dela på 39 miljoner kronor.

— Det känns underbart att kunna ge tillbaka till dem som står bakom våra framgångar, säger Johan Sjödin, vd för Jysk Sverige, i ett pressmeddelande.

— Bonusarna är individuella och knutna till hur det gått för den butik som medarbetarna arbetar vid. Ju bättre det går för respektive butik, desto högre bonus genererar det till medarbetarna.

Högst bonus får arbetarna i Jyskbutiken i Bromma, nämligen 88 048 kronor. I Hemlingby i Gävle  får de Jyskanställda 63 580 kronor var och i Trollhättan 57 879 kronor. Även arbetarna i Lund, Frölunda, Skellefteå och Västberga får alla drygt 50 000 kronor i bonus.

— Går det bra för Jysk ska det också gå bra för medarbetarna. Jag ser bonusen som ett kvitto på att det vi gör är rätt, fortsätter Johan Sjödin.

Det är inte första gången som Jysk väljer att belöna sina arbetare. Förra året valde Jysk att betala ut en liknande bonus, då de Jyskanställda fick dela på 20 miljoner kronor.


  • Publicerad:
    2020-10-17 10:30