Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kampen fortsätter!

Av Sebastian Elofsson, 2016-10-10
sebastian.elofsson@nordfront.se

MÅNADSRAPPORT. September har varit en händelserik månad under tyrrunans tecken med besök på bokmässan, Kampdagarna i Norge, möte med vänsterextremister och mycket mer.

Ännu en månad har gått och år 2016 närmar sig sitt slut. Precis som under alla andra månader så har Motståndsrörelsens aktivister och aktiva partimedlemmar även under september månad flyttat fram rörelsens positioner ytterligare. Sakta men säkert, gata för gata, torg för torg befriar vi Norden från den evige fiendens dödliga grepp!

Under en offentlig flygbladsutdelning i Örnsköldsvik mötte aktivister på en sorglig skara anarkokommunister med underliga frisyrer som spottade, fräste och betedde sig aggressivt i falskt hopp om att motståndsmännen skulle fly från platsen. Till deras stora besvikelse så rörde inte sig aktivisterna ur fläcken. Med sig hade de en svartröd fana som de menade stod för anarkokommunism. Under samtalen som följde märkte aktivisterna tydligt att ju mer normala frisyrer meningsmotståndarna hade desto bättre var de på att föra en sansad politisk diskussion.

IMG_3117

En lugn och sansad nationalsocialist diskuterar med de förvirrade ungdomarna.

Förutom mötet med de uppenbart vilseledda ungdomarna så träffade man på ett välbekant ansikte, nämligen Västernorrlands egna hippiepräst Pia Boija som för ett år sedan ”tappert protesterade” mot en offentlig flygbladsutdelning som Motståndsrörelsen, även den gången, höll i Örnsköldsvik genom att vifta med ett fredsmärke. ”Protesten” var som taget ur filmen Exorcisten då det såg ut som att hon försökte driva ut onda andar från aktivisterna. Denna gång blev det dock ingen andeutdrivning då hon istället valde att hålla en väldigt låg profil.

I september gick Nordiska motståndsrörelsen ut med att det kommer att hållas en demonstration i Stockholm den 12 november under parollen ”Stoppa främlingsinvasionen!”. Jag uppmanar härmed alla rakryggade nordiska män och kvinnor att tydligt markera mot folkförrädarna att vi inte tänker tillåta att vårt folk ersätts av främmande folkslag som inte hör hemma i Norden! Ett perfekt sätt att göra detta är genom att marschera i våra led den 12 november. Det finns inga ursäkter för att inte delta! Läs mer om demonstrationen här.

Demonstration

Som de flesta av er läsare redan vet så hölls också den årliga bokmässan i Göteborg. Denna gången under temat yttrandefrihet. Aktivister från Näste 2 men även från Näste 1 och 3 tog tillfället i akt att sprida information till folket om den kommande demonstrationen i Stockholm den 12 november. Enda störningsmomentet var en överviktig lesbisk kvinna med ölmage som hysteriskt skrek till folkmassan utanför bokmässan att de skulle ”köra bort nazisterna” från gatan. Jag var själv på plats och kan bekräfta att hon skrek för döva öron.

När hon senare efter en lång tids skrikande kom underfund med att det inte hjälper att gapa och skrika så gjorde hon det som ingen hade kunnat ana att hon skulle göra. Hon gick till polisen och började istället skrika åt dem att de skulle köra bort nationalsocialisterna och när detta inte hjälpte så ställde hon sig på avstånd och började filma aktivisterna. Efter en stund då kvinnan äntligen förstått att hur mycket hon än skriker och filmar med sin mobilkamera så kommer aktivisterna inte att flytta på sig så begav hon sig ifrån platsen. Kanske gick hon till sin egen privata så kallade ”Safe Space” för att slicka sina sårade känslor?

bokmassan-kollage

Inne på själva bokmässan fanns Nordfronts journalister tillsammans med chefredaktören Fredrik Vejdeland på plats för att dokumentera. Kulturvänstern var minst sagt överrepresenterad på mässan och Nya tider var förmodligen den enda tidningen med monter som inte tillhörde systemtrogen media. Nordfront stötte på flera olika folkförrädare och sionister som inte uppskattar vare sig yttrandefriheten eller journalisternas närvaro. Aftonbladets Åsa Lindeborg och Expos Jonathan Leman var två av dessa. Särskilt Leman tyckte det var obehagligt att konfronteras då han i ren panik gick runt och kallade på ordningsvakter. Att smutskasta och sprida lögner om nationella bakom en datorskärm går tydligen hur bra som helst så länge man inte tvingas möta dem öga mot öga. Då Leman var för rädd för att prata med Nordfront så satte sig Vejdeland med Expos Daniel Poohl för att ta reda på vad som rör sig i huvudet på honom och Expo. Samtalet med Poohl går att läsa i sin helhet här.

För några veckor sedan meddelade Högsta domstolen att de inte beviljar resning för Niklas Frost. Frost har tidigare blivit oskyldigt dömd för mordförsök i samband med en tidningsförsäljning i Stockholm år 2007 då antifascister angrep Motståndsrörelsens aktivister. Motståndsmännen drev tillbaka den numerärt överlägsna styrkan och en antifascist blev knivhuggen och Frost dömdes således för mordförsök fast att han inte gjorde det. I fem år satt han fängslad som politisk fånge för ett brott han inte begått. Trots nya filmbevis och att ett vittne bevisats vara en lögnare så väljer HD att inte bevilja resning. Högsta domstolens hanterande av fallet visar tydligt hur korrumperat och snedvridet det svenska rättsväsendet egentligen är.

20120121_frost_resning

Niklas Frost.

Hur ligger det då till med den sedvanliga aktivismen i landet? Att nämna alla aktiviteter i denna artikeln skulle ta en evighet men här kommer några exempel. I Borlänge hölls en diskussionskväll där man läste högt ur Aktivisthandboken för att sedan diskutera innehållet. I Kristianstad gick aktivister ut på gatorna för att sprida det nationalsocialistiska budskapet till folket. Aktiviteten avslutades med fystestet för aktivister och månadsmöte. Kämparna i Göteborg anordnade kampsportsträning och fick besök av vitryska sympatisörer.

Inte enbart har det spridits propaganda i Sverige och i övriga Norden utan även på Cypern då en medlem från Kampgrupp 406 satte upp klistermärken i de centrala delarna av Ayia Napa och runt hotell med mycket svenskar. Ett lysande exempel på att kampen aldrig tar semester! Sist men inte minst delade Kampgrupp 204 ut över 1 200 flygblad i centrala Skövde under en dag.

Då Nordfront har legat nere en längre tid på grund av dataattacker så har alla kamprapporter tyvärr inte kunnat skickas in men trots detta har det kommit upp ungefär 170 kamprapporter under månadens gång. Det är cirka 5 kamprapporter om dagen!

aktivism-sverige

I Norge arrangerade Motståndsrörelsen de första Kampdagarna i Telemark som är en norsk motsvarighet till Aktivistdagarna i Sverige och i Finland. Aktivister från hela Norge samlades för att bland annat lyssna på föredrag och tal, öva självförsvar och ta del av nyheter. Motståndsrörelsens norske ledare Haakon Forwald meddelade att man lanserat sin tredje skrift på norska i år. Tidigare har man lanserat Nordiska motståndsrörelsens partiprogram Vår väg samt Aktivisthandboken och nu har man även tryckt upp exemplar av Nationalsocialismen – den biologiska världsåskådningen som deltagarna fick varsitt gratis exemplar av. Tre skrifter som utgör grunden för vår världsåskådning och organisation. Helgens självförsvarsträning hölls av en aktivist med lång erfarenhet inom kampsport och självförsvar.

kampdagarna

Till rungande applåder meddelade också Forwald att man under nästa sommar kommer att arrangera en demonstration i en norsk storstad under parollen ”Krossa homolobbyn!”:

Det är med stolthet jag kan meddela att Nordiska motståndsrörelsen i Norge till nästa sommar, mitt under Pride-festivalens högsäsong kommer att arrangera en demonstration i en norsk storstad under parollen krossa homolobbyn!

Det har även bedrivits omfattande aktivism i form av kampsportsträning, affischering, klistermärkesuppsättning, spraymålning, flygbladsutdelningar och besök av fornlämningar. Självklart har aktivisterna i Norge bedrivit mycket mer kamparbete än vad jag har länkat till ovan!

Aktivister i Finland begav sig den 10 september till Helsingfors för att hålla en offentlig aktion. Stämningen på plats var aggressiv då vänsterextremister och så kallade ”anti-rasister” försökte störa aktiviteten. En kvinna fräste och spottade som en galen katt men lämnade platsen efter en stund. De flesta bråken kunde lösas med dialog men en antifascist vid namn Jimi Joonas Karttunen gick inte att prata med. Han spottade mot aktivisterna och började rota i en väska, förmodligen efter något tillhygge. Karttunen blev tillrättavisad av en aktivist och lämnade sedan platsen på egna ben.

jesse-och-jimi

Nationalsocialisten Jesse Torniainen och antifascisten Jimi Joonas Karttunen.

En vecka senare avlider Karttunen och den 21 september häktas motståndsmannen Jesse Torniainen misstänkt för grovt dödsvållande och misshandel. Trots att det inte finns några bevis för att Torniainen orsakade Karttunens död så hävdar systemmedia att Torniainen dödade Karttunen.

Vastarinta har publicerat en film från aktionen:

En kamrat sitter alltså i häkte för ett ”brott” som det i nuläget inte finns några bevis för att han har begått. Motståndsrörelsen står fast vid att aktivisten inte agerade fel när han försvarade organisationens heder och förmodligen även sina kamraters liv. Ledaren uttryckte det så här i en kommentar angående händelsen:

Vad obduktionsrapporter, polis och domstolen än kommer fram till så är vår organisation redan dömda av etablissemanget och extremvänstern, men Motståndsrörelsen har inte begått några fel eller gjort några misstag. Vi höll en offentlig aktivitet och försvarade oss när vi blev angripna. Vi kommer även i fortsättningen att sprida vårt budskap och vi kommer även i framtiden att använda oss av vår rätt till självförsvar och alltid slå tillbaka mot dem som angriper våra aktioner!

Förutom den omtalade aktionen i Helsingfors har man genomfört en klädinsamling till behövande folkkamrater samt utfört bergsklättring och tränat självförsvar.

kollage-finland

Dagarna blir kortare, löven gulnar och den hårda nordiska kylan nalkas. Sommaren är nu över för den här gången och hösten har anlänt. Människa så väl som djur förbereder sig för vintern. En tid då naturen vilar och återhämtar sig i väntan på den kommande sommaren. Men för Motståndsrörelsen finns det ingen tid för vila och återhämtning. Kampen för de nordiska folkens frihet fortsätter i oförminskad takt!


  • Publicerad:
    2016-10-10 12:19