MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I Umeå har samtliga ungdomar haft sportlov under den gångna veckan. I och med detta valde medlemmar i Umeå att ta initiativet till att skapa en ny form av sportlov, nämligen ett ungdomligt kamplov.

Sportlovet är ett tillfälle där majoriteten av ungdomen vanligtvis inte gör någonting produktivt. Istället är datorspelande, tv-tittande, berusningsmedel och fester vanligt förekommande.

Till att börja med är staden rätt så röd, detta på grund av universitetet och alla vänsterstudenter. Umeå är en stad där nationalism, konservatism eller kärlek till sitt folk och/eller sin kultur ständigt kritiseras. Men missförstå mig inte, kampen i Umeå är ingen övermäktig kamp utan en utmaning, en utmaning som vi kommer att lyckas med.

Vår kamp i Umeå går ständigt framåt och i denna artikel, som handlar om vår genomförda aktivism under kamplovet, kommer jag att rikta in mig på våra framgångar inom ungdomskretsen. Jag, H.E., och min kamrat Herman Bengtsson, är själva ungdomar och vi har tillsammans genom vårt uppvaknande egentligen erfarit det mesta en ungdom kan erfara.

Jag pratar om psykologer som ska bota oss från vår världsåskådning, poliser som ska spela upp filmer om den groteska lögnen “förintelsen”, samtal med socialtjänsten, föräldrar som bokar möte med “avhoppare” från Exit, rödingar som lämnar brev, påtryckningar från Säpo, bannlysning från Försvarsmakten och så vidare. Listan är lång.

Men för att citera ett klockrent stycke från artikeln “Nordens ungdom – anslut er”, författad av Cedric Höglund.

Vi ungdomar har mycket att bidra med i vårt folks frihetskamp. Vi är inte bara mer revolutionära av oss, utan vi har även den sociala fördelen att vi dagligen möter andra ungdomar i skolan och har därmed möjligheten att sprida nationalsocialismen och rekrytera.

I och med våra erfarenheter och vår starka strävan efter att väcka ungdomen, har vi under den senaste tiden lyckats väldigt bra. Både jag och Bengtsson har fungerat under en längre tid som kontaktpersoner för ungdomar i Umeå och vi kan meddela er läsare att ungdomen i Umeå sakta men säkert börjar att skifta färg. Ungdomar har i stor utsträckning varit intresserade av Nordiska motståndsrörelsen och genom sociala medier ställt oss politiska och ideologiska frågor, ungdomar har begärt både flygblad och klistermärken, en del har frågat om träffar och andra om medlemskap.

Kämpa Umeå oroar sig för att allt fler ungdomar rekryteras i Umeå. Man är även oroad över att vi ungdomar blir allt fler och mer radikala. I inlägget uppmanar Kämpa Umeå till att göra motstånd mot nationalsocialistiska ungdomar.

Här kommer nu en rapportering av det gångna kamplovet.

Söndag 2019-03-03
På söndagen genomfördes en offentlig banderollaktion på en bro vid området Haga. Medlemmar och ungdomliga sympatisörer samlades och begav sig sedan till bron. Väl på plats vecklade man ut banderollen med budskapet “Stoppa massinvandringen”. Detta tillsammans med en fana på var sin sida.

På bron stod motståndsmännen helt ostörd och aktiviteten flöt på. Banderollens budskap fick alla möjliga reaktioner, allt från tummar upp till mer negativa fingergester. Men efter cirka 25 till 30 minuter så dök polisen upp, trots sin resursbrist. Hela tre radiobilar dök upp för att undersöka den offentliga banderollaktionen.

Umeåpolisen har inget bättre för sig än att trakassera motståndsmän som sprider sitt politiska budskap.

När polisen närmar sig motståndsmännen frågar de direkt vem som är ansvarig för aktiviteten, till deras stora förvåning så visste ingen motståndsman på plats vem som var ansvarig. Detta resulterade i att en polisman blev gråtfärdig och frågade “vad är ni för organisation som inte har någon som är ansvarig för aktiviteten”.

Efter detta stod poliserna samlade på sidan av bron och bevakade aktionen i ungefär 10 minuter. Därefter bestämde sig poliserna för att genomföra en PL-19 på samtliga motståndsmän, vilket innebär kroppsvisitering.

Motståndsman blir kroppsvisiterad.

Efter att samtliga kamrater blivit kroppsvisiterade, dock utan fynd, fortsatte den offentliga banderollaktionen som tänkt. Poliserna begav sig sedan iväg bortsett från en radiobil som stannade kvar för att bevaka aktionen. Efter att aktionen fortlöpt i ungefär en timme och trettio minuter bestämde man sig för att packa ihop och vandra tillbaka till samlingsplatsen. Därefter umgicks man med varandra och pratade om dagens aktion.

Måndag 2019-03-04
På måndagen blev 200 flygblad utdelade vid området Umedalen.

Tisdag 2019-03-05
På tisdagen blev 400 flygblad utdelade vid området Teg och Böleäng.

Motståndsman tar ”flyg-blad” väldigt seriöst.

Onsdag 2019-03-06
På onsdagen genomfördes en offentlig banderollaktion på en cykelbro mot Västerbottens regemente i centrum. Precis som med förra banderollaktionen så var det samma procedur, motståndsmännen samlades varpå de begav sig mot bron. Väl på plats vecklade man ut banderollen och fanorna, man hade dessutom med sig gröna rökgranater för ytterligare observans från både bilar, cyklister och förbipasserande.

Bilar, cyklister och förbipasserande möttes av tyrrune-fanor, ett slagkraftigt budskap och en grön rök.

Efter att motståndsmännen stått på bron i över 40 minuter dyker sedan en radiobil upp. Två poliser går fram till motståndsmännen och frågar vem som är ansvarig för aktiviteten, varpå ingen hade kännedom om någon sådan. Därefter nämner en av poliserna någon slags grön rök men konstaterar själv att hon inte sett någon sådan. Efter dialogen stod poliserna kvar några meter bort och bevakade aktiviteten.

En kort stund senare dök en mycket välkänd och aggressiv marxist upp på bron, förmodligen i och med polisens beskyddande närvaro. Marxisten började direkt att ifrågasätta poliserna om varför vi fick stå där, att han ska värna om sin yttrandefrihet och hur lätt det är för polisen att bara gripa oss på plats.

Marxisten, eller Marcus “Gråbenson” fick mothugg från poliserna som menade på att vi fick stå på bron bäst vi ville och att de skulle skydda våra rättigheter. Dessa kommentarer från polisens sida var något som gjorde Marcus ännu argare.

Vid det här laget var det redan allmänt känt att nationalsocialister stod på en bro med flaggor och banderoll. Både Kämpa Umeå och Inte rasist, men…, skrev ett inlägg om den pågående “demonstrationen” och uppmanade människor att ta sig dit.

Efter ett tag kunde motståndsmännen se att rödingar samlades på en gata under bron på andra sidan. Till synes en väldigt sorglig skara beståendes av mestadels småflickor, grupperingen bestod av sju stycken rödingar. Men sammanlagt blev de uppemot 9 stycken med tiden.

Umeås rödingar kraftsamlade för att visa sitt motstånd mot nationalsocialism.

Väl på plats använde rödingarna buntband för att sätta upp sina två banderoller bredvid vår. Men när rödingarna blev tillfrågade varför dem inte krossar oss på plats, i och med att det stod “krossa nazism” på en av deras banderoller så fick motståndsmännen inget svar.

Men trots rödingarnas närvaro fortsatte den offentliga banderollaktionen. Motståndsmännens öron fick dock bevittna ren och skär cancer när rödingarna tillsammans med megafon började sjunga sin uråldriga ramsa: Inga rasister – på våra gator!

Det förekom även en del dispyter, varpå rödingarna förklarade för samtliga att vi inte är vita utan att vi är bleka. Efter att rödingarna blivit tillfrågade vad som är sunt och progressivt med massinvandring så kunde de inte svara. Efter att en kamrat givit exempel på vad som är destruktivt med massinvandring så frågade en av rödingarna den kvinnliga polisen om inte kamratens exempel är hets mot folkgrupp, varpå den kvinnliga polisen svarade nej.

Efter att man stått på cykelbron i cirka två timmar bestämde man sig därefter för att packa ihop och bege sig hemåt.

Torsdag 2019-03-07
På torsdagen blev 400 blad utdelade vid området Grisbacka, därefter genomförde man en offentlig banderollaktion på en bro mot Mariehem i närheten av Biltema.

Grisbacka fick ta del av Nordiska motståndsrörelsens nya flygblad.

Efter att Kämpa Umeå gjorde ett inlägg på Facebook efter aktionen på torsdagen (inlägget som syns på bilden högre upp i artikeln) ansåg medlemmar i Umeå och ungdomliga sympatisörer att det vore utmärkt med ännu en offentlig banderollaktion. Detta efter deras inlägg och deras hot om att stoppa oss och att göra det jobbigt för oss att vara nationalsocialister.

Motståndsmän på väg till bro mot Mariehem.

Väl på plats ställde man upp sig i samma procedur. Värt att nämna är att Mariehem är ett mer mångkulturellt område vilket man fick se av en del bilars reaktioner, samtidigt fanns det även positiva. Några förare var så pass trötta på det mångkulturella helvetet att de utförde en viss hälsning fullt synligt från deras bilrutor.

Efter att motståndsmännen stått på plats i över en timme så dyker dagens första radiobil upp. En ensam polisman går fram till motståndsmännen och berättar att människor ringt in och berättat att “nazister står på en bro och skriker sieg heil, heilar och är hotfulla och aggressiva mot förbipasserande”.

Till vår stora förvåning inför påståendet reagerar samtliga med att skratta, varpå polismannen själv förstår att det förmodligen är politiska motståndare som påstått detta. Efter att polismannen utan resultat frågat om ansvarig för aktionen begav han sig vidare och önskade oss lycka till.

Umeåpolisen orkade inte att trakassera motståndsmän längre utan skickade en ensam polisman.

Efter att motståndsmännen stått på bron i en timme och trettio minuter bestämde man sig för att packa ihop och bege sig hemåt. Samtliga kamrater var dock förvånade att det inte alls var jobbigt att vara nationalsocialist och att Kämpa Umeå enbart verkar skriva tomma ord.

Fredag 2019-03-08
På fredagen blev 150 flygblad utdelade vid området Tomtebo.

Lördag 2019-03-09
Nästets månadsmöte hölls i Umeå. Förutom själva mötet stod god mat, socialiserande och ett intressant föredrag om juridik på schemat.

Söndag 2019-03-10
På söndagen blev 500 flygblad utdelade vid området Haga.

Sammanlagt har ungdomar under den gångna veckan fått ut 1650 flygblad och tillsammans med medlemmar och ungdomliga sympatisörer har tre stycken offentliga banderollaktioner genomförts.

Är du en ungdom och vill delta på nästa kamplov? Anslut dig då till Nordiska motståndsrörelsen och kämpa för vårt folks överlevnad och frihet. Vi ger nu Umeås ungdomar ett löfte: Varje lov från skolan kommer numera att vara ett kamplov!

/H.E. och Herman Bengtsson


  • Publicerad:
    2019-03-12 14:00