Ett mediedrev har under tisdagen pågått i Västerbotten. Detta sedan ett klistermärke från Motståndsrörelsen har satts upp i anknytning till Arbetarpartiets lokaler i Umeå.

Jan Hägglund ordförande för Arbetarpartiet i Umeå (en utbrytargrupp ur Rättvisepartiet Socialisterna), har till medier i Västerbotten angett att han har blivit hotad av Svenska motståndsrörelsen. Hotet består i att ett av organisationens klistermärken har satts upp på en brevlåda i anslutning till partiets lokaler. Hägglund beskyller även Motståndsrörelsen för ”obehagliga” telefonsamtal, där någon ringer och inte säger någonting alls.

Detta är inte första gången som Jan Hägglund, då som medlem i RS, vänder sig till media om påstådda hot. Redan 2007 uppmärksammades en liknande händelse i medierna efter att en affisch med motiv från nyhetssidan info14.com, hade satts upp utanför dåvarande Rättvisepartiets lokaler i Umeå.

Patrik Brännberg, företrädare för samma Umeåparti, anser att personer som sätter upp klistermärken från Motståndsrörelsen endast har till syfte att skrämmas. Brännberg anklagar även organisationen för sabotage då någon har klistrat över partiets affischer med ”rasistiska klistermärken”.

Nordfront har varit i kontakt med Motståndsrörelsens ansvarige i Norrland, Robert Eklund, för att ta reda på vad som händer i Umeå.

”Det här är bland det löjligaste jag har varit med om. Tycker det är lite foliehattsvarning över partiföreträdarens påståenden. ALLA som sysslat med politiskt arbete vet att förr eller senare kommer den egna propagandan klistras över eller tas bort av politiska motståndare. Jag är helt övertygad om att Brännberg själv har ”saboterat” propaganda från andra organisationer/partier,” säger Robert Eklund till Nordfront, och fortsätter:

”Jag välkomnar en polisutredning, som kommer att visa att ingen av organisationens aktivister ligger bakom de tysta ’hotsamtalen’ eller något annat ’hot’ mot Arbetarpartiet.”

Relaterad läsning:

Nazister hotar Umeåparti

Umeåparti hotat av nazistgrupp

Arbetarpartiet polisanmäler nazisthot


  • Publicerad:
    2012-09-18 23:00