ISRAEL. Igår, måndag inträffade två separata knivattacker med dödlig utgång inom loppet av några timmar i Israel. I en av attackerna dödades en judisk kvinna på Västbanken av en palestinsk man och i den andra attacken var offret en israelisk soldat.

Det var under måndagseftermiddagen som en kvinnlig, judisk bosättare attackerades med kniv vid bosättningen Alon Shvut på Västbanken. Angriparen var en palestinsk man som sköts till döds av en säkerhetsvakt efter att ha angripit tre personer med kniv vid bosättningen, däribland den avlidna kvinnan. De två andra angripna personerna undkom med lindrigare skador.

Tidigare samma dag attackerades även en israelisk soldat med kniv vid tågstationen i Tel Aviv. Soldaten fördes till sjukhus där han senare på kvällen avled av sina skador. Gärningsmannen greps kort efter attacken av polis.

FN har tidigare klargjort att ockupationen av Västbanken och därmed även de israeliska bosättningarna där är illegala. Detta har skapat en mycket ansträngd relation mellan israeler och palestinier i området.

Källa:
Knivattacker i Israel – 25-årig kvinna död


  • Publicerad:
    2014-11-11 12:50