ISRAEL. Benjamin Netanyahu har avskedat två ministrar och begärt att parlamentet upplöses. Därmed kommer valet till det israeliska parlamentet att tidigareläggas som en följd av splittringarna inom regeringen.

1406208665585

Det är inte bara Sveriges regering som har problem, även i Israel råder politisk instabilitet.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu meddelade tidigare idag att han avskedar finansminister Yair Lapid och justitieminister Tzipi Livni efter att politiska oenigheter den senaste tiden skakat regeringen.

— Under de senaste veckorna och under den gångna dagen har Lapid och Livni kraftigt angripit regeringen. Jag kommer inte att tolerera denna invärtes opposition, säger Netanyahu enligt Jerusalem Post.

— Netanyahu har valt att agera ansvarslöst nationellt, och att inte leva upp till sina åtaganden gentemot allmänheten, kommenterar Lapid som vidare kritiserar Netanyahu för att ha främjat ultraortodoxas intressen på medelklassens bekostnad.

Som en följd av splittringen inom regeringen meddelar Netanyahu att han även kommer begära att det israeliska parlamentet – knesset – upplöses så att val kan komma att hållas i förtid.

Källa:
Netanyahu upplöser Israels parlament


  • Publicerad:
    2014-12-02 23:40