UTRIKES. Israels nuvarande premiärminister Benjamin Netanyahu menar att en palestinsk stat inte kommer att bli verklighet om han blir omvald, han lovar vidare att tusentals nya bosättningar kommer att byggas på ockuperad mark för att utöka Israels territorium.

benjamin_israel

På frågan om hurvida ingen palestinsk stat skulle upprättas om Benjamin Netanyahu får sitta kvar som premiärminister nästkommande mandatperiod blev svaret ett rungande ”ja minsann”.

Netanyahus utspel inför morgondagens val anses av många vara ett sätt att fiska röster då han tidigare ska ha sagt att han kan tänka sig en demilitariserad palestinsk stat. Oppinionsmätningar har även visat att hans parti Likud håller på att förlora valet.

Samtidigt lovar han att de judiska bosättningarna i östra Jerusalem kommer att utvidgas om han får sitta kvar och att han kommer att bygga tusentals nya bosättningar i området Har Homa. Han kommer inte heller att tillåta att palestinierna upprättar en huvudstad i området.

— Jag låter inte det ske. Jag och mina vänner i Likud kommer att bevara sammanhållningen i Jerusalem, sade Netanyahu.

Östra Jerusalem ockuperades 1967 under det så kallade sexdagarskriget. Israel annekterade då östra Jerusalem och har sedan dess officiellt talat om Jerusalem som Israels enhetliga huvudstad.

Källa:
Netanyahu: Ingen palestinsk stat om jag blir omvald


  • Publicerad:
    2015-03-16 18:30