Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Amerikansk politiker anklagas för “antisemitism” – applåderade “oentusiastiskt” åt Netanyahus tal

Av Redaktionen, 2015-03-06
redaktionen@nordfront.se

USA. Den amerikanske politikern Rand Paul attackeras nu av judar för att ha klappat händerna på ett ”oentusiastiskt” sätt när Israels premiärminister Benjamin Netanyahu höll tal för den amerikanska kongressen.

En filmsekvens på den republikanske senatorn Rand Paul fick spridning nästan omedelbart efter att ett sionistiskt sektmöte avslutats i den amerikanska kongressen. National Review publicerade en Gif-sekvens som visar hur Rand Paul ser lite loj ut samtidigt som hans amerikanska kollegor applåderar frenetiskt till den israeliske premiärministerns tal. ”Vad tycker du om Benjamin Netanyahus tal, Rand?” skriver National Review retoriskt.

Nu attackeras Rand Paul för att ha klappat långsamt och ”oentusiatiskt” när den judiske ledaren höll tal för de amerikanska politikerna. En av de värsta belackarna är Washington Posts kolumnist Jennifer Rubin, själv judinna, som implicit anklagar Paul för att vara antisemit.

Rand Paul har kommenterat den otillåtna halvklappningen och bedyrar att han minsann var en av dem som klappade som besatt åt den judiske ledaren.

— Jag gav honom 50 stående ovationer, precis som alla andra. Dessutom var jag en av dem som bjöd in Benjamin Netanyahu, säger han.

I samband med talet anklagades en BBC-kommentator också för ”antisemitism” eftersom han hade twittrat om att Netanyahu ”spelat ut förintelsekortet” för att väcka sympatier till Israel.

Källor:
WaPo Columnist: Rand Paul Wasn’t Clapping For Bibi Nearly Enough
Unenthused Rand Paul Lifelessly Applauds Netanyahu Speech


  • Publicerad:
    2015-03-06 11:20