MEDIA. Författaren och vänsterskribenten Jan Guillou angrips nu av Expo då han enligt åsiktspolisen inte tar antisemitismen på tillräckligt stort allvar.

Juden Jonathan Leman skriver idag följande på Expo om Jan Guillou och dennes förhållande till antisemitismen:

Författaren Jan Guillou har i åratal ägnat sig att förneka och förringa antisemitism, framför allt som krönikör i Aftonbladet.

Att Guillou helt korrekt påpekat att anklagelser om antisemitism används som ett politiskt slagträ för att avfärda röster som är kritiska till Israel nämns som ett exempel på detta av Expo. Kritiken tar annars avstamp i en krönika som Guillou skrev nyligen där han bland annat menade att antisemitismen idag är mindre omfattande och problematisk än ”islamofobin”, vilket retade upp många sionistlakejer.

Nationell.nu har tidigare också bemött och kritiserat Guillous krönika och ställde då frågan ”vem ska ansvara för vad judarna gör om inte judarna själva?”. Detta då Guillou i sin krönika – som nu alltså kritiseras juden Leman för att förneka och förringa antisemitism – beklagade sig över att en journalist råkat fråga en israelisk ambassadör om judar hade något ansvar för den ökande antisemitismen.

Källa:
Det senaste från Guillous lögnfabrik


  • Publicerad:
    2015-03-08 19:00