KRIG. För över fem dagar sedan utlystes vapenstillestånd mellan Israel och Palestina. Nu återupptar Israel sina bombräder över Gazaremsan efter att hittills okända palestinier avfyrat raketer mot landet.

Israeliska soldater med en 155 mm artillerikanon avfyrar pjäser mot Gazaremsan, från deras position nära den israeliska gränsen.

Israeliska soldater med en 155 mm artillerikanon avfyrar pjäser mot Gazaremsan, från deras position nära den israeliska gränsen.

Delegationer från Israel och Palestina har under en tid träffats i Kairo där man har förhandlat om en lösning på den pågående konflikten mellan länderna. Nu uppger det israeliska försvaret att Israel beskjutits med tre palestinska raketer och har därför kallat hem sina förhandlare och påbörjat sina bombningar av Gazaremsan.

— Denna raketattack var ett allvarligt och direkt brott mot vapenvilan, uppgav Mark Regev, talesman för Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

En israelisk tjänsteman uppgav att målen för de nya bombningarna kommer att vara ”terrorister”. Israel har dock i sina tidigare flygräder dödat över 2000 palestinier, mestadels civila och barn. På den israeliska sidan har förlusterna dock varit sparsamma med 67 döda, däribland tre civila och resten militärer.

Vem som avfyrade de tre påstådda raketerna mot Israel är i nuläget oklart och Hamas menar att det är Israel som nu bryter vapenvilan genom den kommande bombräden.

Källa:
Gaza Strip: Netanyahu Orders New Israeli Strikes after Ceasefire Broken by Palestinian Rockets


  • Publicerad:
    2014-08-19 19:30