UKRAINA. Ett uttalande på ukrainsk TV med krav på folkmord på 1,5 miljoner vita människor i Donetskområdet har i dagarna väckt stort uppseende och fått viral spridning.

Ukrainsk TV: 1,5 miljoner fattiga rysktalande är överflödiga och måste utrotas.

Nu har juden Bogdan Butkevich, en politisk expert i den ukrainska USA-lojala TV-kanalen Hromadske TV, förespråkat folkmord på 1,5 miljoner vita människor i Donetskbäckenet i östra Ukraina.

Läs transkription av hans uttalande:

Donbass, generellt sett, är inte bara en region i ett mycket fattigt tillstånd, det har en hel rad problem, varav det största är att det är svårt överbefolkat med människor ingen har någon användning av. Lita på mig jag vet precis vad jag talar om.

Om vi tar, till exempel, bara Donetsk län, så finns där ungefär 4 miljoner invånare, varav minst 1,5 miljoner är överflödiga. Det är vad jag menar: Vi behöver inte försöka ”förstå” [människorna i] Donbass, vi behöver förstå Ukrainas nationella intressen.

Donbass måste bli exploaterat som en naturresurs, vilket det är. Jag hävdar inte att jag har en snabb lösning, men det viktigaste som måste göras – oavsett hur grymt det låter – är att en viss grupp människor måste bli utrotade.

Uttalandet är inte särskilt kontroversiellt i västra Ukraina, där många ledande opinionsbildare tidigare krävt folkmord på vita rysstalande i östra delen av landet.

Mest ökänt är uttalandet från Ukrainas före detta premiärminister Julia Tymosjenko, som i samband med att hon släpptes från fängelset efter kuppen mot den demokratiskt valda regeringen i våras krävde att 8 miljoner vita människor ”måste dödas med kärnvapen”. Tymosjenko har dock i efterhand nekat till att ha sagt så och menar sig vara utsatt för en konspiration.

Hromadske TV finansieras av USA:s ambassad, Nederländernas ambassad (som front för ljusskygga anonyma donatorer) samt av den judiske miljardären George Soros. Butkevich hävdar dock på sin VK-sida att han är utsatt för Kremlin-propaganda och att uttalandet är gammalt samt att den senaste tidens upptrappning av inbördeskriget har gett honom rätt i sak.

Källor:
”It’s perfectly simple. You need to kill 1.5 million people in Donbass”
Ukrainian journalist openly calls for genocide on US and Dutch-financed Hromadske TV
Ukraine Inducted into the Genocide Cult


  • Publicerad:
    2014-08-05 11:30