VETLANDA. En 21-årig kvinna knivhöggs till döds under natten till 20 februari i sin lägenhet på ett LSS-boende i Vetlanda. Hennes 24-åriga syster skadades svårt i attacken. En 26-årig rasfrämling greps på platsen och har i förhör erkänt mord och mordförsök.

Natten till den 20 februari mördades en 21-årig kvinna och hennes syster skadades svårt på ett LSS-boende i Vetlanda. På platsen greps en 26-årig rasfrämling vid namn Rebar Abdulkader Hesso misstänkt för dådet. Hesso anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök. Kvinnan och mannen har varit grannar under en tid och det har länge varit spänt mellan dem då Hesso enligt uppgifter varit extremt ljudkänslig och ska ha stört sig på kvinnan.

Kvinnan var brukare på LSS-boendet på grund av psykiska problem medan Hesso inte hade sådana bekymmer utan var placerad där på grund av lägenhetsbrister. Den aktuella kvällen ska kvinnan ha umgåtts med sin syster och de har suttit och lyssnat på musik. Detta har då retat upp Hesso som beväpnar sig med en kökskniv och tar sig in i kvinnans lägenhet via ett fönster och påbörjar sin attack.

Hesso erkänner senare i förhör att han mördat 21-åringen och skadat hennes syster svårt. Den 24-åriga kvinnan vårdas på sjukhus och hennes tillstånd uppges vara stabilt.

Källor:
SENASTE NYTT: KVINNA MÖRDAD PÅ KOMMUNALT BOENDE i Vetlanda
Uppgifter: Mördad – för att hon spelade för hög musik


  • Publicerad:
    2018-02-22 09:20