STOCKHOLM. En kvinna våldtogs av en invandrare i sovvagnen på nattåget till Stockholm. Våldtäktsmannen har förnekat brott och ska ha sagt att hans DNA hamnat på kvinnan på grund av hundallergi.

Det var i maj i år som en kvinna vaknade upp vid fyra tiden på morgonen av att en man satt vid henne och berörde hennes kropp. Mannen tryckte sedan ner kvinnan på rygg och genomförde därefter sexuella handlingar mot hennes vilja. Kvinnan lyckades larma SOS efter att hon låtsats som att hon ringt till hundköpare. Mannen ska då ha lämnat sovvagnen.

Tingsrätten fann kvinnans uppgifter trovärdiga och de har fått starkt stöd av den dna-bevisning som framkommit. Mannen har hävdat att han kräkts på grund av hundallergi och därmed flyktigt kommit åt kvinnan.

Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) ansåg att kräkningarna borde ha varit fler för att ge resultat. SKL menade också att en flyktig beröring inte kan resultera i den mängd DNA som man säkrat på mannens ena hand.

Den 26-årige våldtäktsmannen dömdes till ett års fängelse för våldtäkt, skadestånd på 65 000 kronor samt fem års utvisning.

Mannens advokat, Kristofer Stahre, ska ha sagt att domen kommer att överklagas.

Källa:
Skyllde våldtäkt på hundallergi


  • Publicerad:
    2013-07-24 23:58