INRIKES. Många maktinnehavare kritiserar samhället för att mäns våld mot kvinnor inte är lika uppmärksammat som gängskjutningar. Längst går kvinnojoursbossen Olga Persson som kräver att regeringen nu ”begränsar mäns livsutrymme”.

Efter att gängkriminaliteten fått allt större konsekvenser i takt med att antalet icke-svenskar ökat i samhället har frågan blivit het även bland makthavare och proffstyckare.

Men under den senaste tiden har också ett stort antal kvinnor mördats i mångkulturen Sverige, med fem misstänkta kvinnomord under loppet av bara några veckor.

Detta har lett till att allt fler makthavare kritiserar samhället de styr över och menar att det är fel att detta inte fokuseras mer på.

Enligt jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP) handlar det om att vara ”självkritisk” för att man inte ”inte lyckats få upp den här frågan lika högt som gängkriminaliteten”,

— Lagstiftning tar tid, och det är viktigt att den utreds ordentligt för att bli rättsäker och trygg. Men det blir nu ännu viktigare att vi får igång så mycket som möjligt, och inte väntar längre. Vi kan bara konstatera att vi inte har lyckats. Så länge någon kvinna mördas så är det ett misslyckande, säger Märta Stenevi till Dagens Nyheter (DN).

”Nytänkande och offensiva metoder”
Feministen Olga Persson, som är boss över Unizon kvinnojourer, kräver nu att regeringen vidtar radikala metoder för att slå tillbaka mot män i allmänhet. Hon menar bland annat att man måste ”begränsa mäns livsutrymme”.

— Det här handlar om målinriktade, hänsynslösa förövare som inte ens upphör med våldet när kvinnorna lämnar relationen, polisanmäler och gör allt som samhället kräver av dem. Det behövs nytänkande och offensiva åtgärder där mäns livsutrymme begränsas för att skydda kvinnors och barns liv, säger hon till DN.

Exakt hur hon anser att mäns livsutrymme ska begränsas framgår dock inte.


  • Publicerad:
    2021-04-20 21:30