SVERIGE. Under Liberala ungdomsförbundets förbundskongress förra helgen fattades flera beslut. På agendan fanns bland annat legalisering av cannabis, svenska Syrieninsatser och införandet av EU-medborgarskap.

Liberala Ungdomsförbundet (LUF) höll förra helgen förbundskongress under vilken det togs flera beslut om politiska ställningstaganden. Man beslutade bland annat om förespråkande av cannabislegalisering, inte enbart för bruk utan även produktion och marknadsföring. Man vill i tillägg att Sverige skall skicka insatsstyrkor till Syrien för att stödja de islamistiska rebeller som aktivt strider mot den nuvarande regimen.

Förbundets vice-ordförande och nyutsedde kandidat till Europaparlamentsvalet 2014, Erik Scheller, lade dessutom fram ett förslag om etablerandet av ett så kallat EU-medborgarskap. Detta skulle vara anknutet till själva unionen och inte till något specifikt land, vilket skulle möjliggöra total rörelsefrihet inom EU, ett delsteg i LUF:s mål om sprängda nationsgränser över hela världen.

Källa:
Horor, knark och billigare sprit på LUF:s kongress


  • Publicerad:
    2013-08-17 22:45