ALTERNATIVMEDIA Magnus Stenlund startar upp ny mediekanal tillsammans med Petra Agapi. Han riktar kritik mot SwebbTV och lovar att inte ducka i Israelfrågan.

Magnus Stenlund fick vid årsskiftet lämna SwebbTV. Fram tills dess syntes han varje vecka med sina ledarmonologer med mera. Nu har han startat upp en ny kanal, Svea Kanal, med kollegan från SwebbTV, Petra Agapi, som också tvingades lämna kanalen av ”löneskäl”. I denna kommer duon fortsätta att leverera ledare och krönikor samt kommentarer i intervjuformat, enligt NewsVoice.

Stenlund och Agapi lägger också till ett nytt koncept som de kallar ”PM Konspiration” där de ”vill ta upp allt sånt som fått en sådan etikett, för att belysa dessa ämnen från alla vinklar”. Svea Kanal kommer att nyttja färdiga plattformar som till exempel Rumble och Youtube istället för att bygga en egen.

Efter sortin från SwebbTV har Stenlund luftat kritik mot sin tidigare arbetsgivare. SwebbTV har stora donationsintäkter, och de ska ha fått en enskild donation på tio miljoner kronor. Ändå går SwebbTV numera med förlust. Stenlund, som är ekonom, har erbjudit sig att kostnadsfritt se över verksamheten, men detta var man inte intresserad av. Han saknar ekonomisk insyn, men förstår att onödiga pengar har försvunnit på dyra hyreskontrakt och konstiga satsningar, bland annat på dyr teknik. I ljuset av detta framstår skärning i personalkostnader som märkligt, då enorma belopp av verksamhetens kostnader inte är personalrelaterade.

Innehållsmässigt så motiverar Stenlund sin nya kanal i det ganska stora utbud av alternativmedia som finns i Sverige med att Svea Kanal till skillnad från de andra inte kommer att vara tydligt pro-israelisk, som han anser att de andra han räknar upp är. Det gäller också SwebbTV nu när han själv och Agapi har lämnat menar han, och en tydlig företrädare för en sådan hållning är judinnan Katerina Janouch.

Stenlund har dock inga problem med att andra kanaler har en annan hållning i frågan, utan ser det istället som en möjlighet till debatt inom alternativmedia, och säger att han själv gärna skulle ta en med exempelvis Janouch. Huruvida det också gäller Radio Nordfront lämnar han dock okommenterat.