DALARNA: Sent på fredagskvällen den 16 december misshandlades 44-årige Tommy Lundén till döds av ett gäng ”mörkhyade” män på öppen gata i centrala Ludvika. Hittills har två personer gripits.

Den avlidne Tommy Lundén hade under fredagskvällen deltagit på en julfest anordnad av hans tidigare arbetsgivare. Någon gång efter klockan elva på kvällen lämnade Tommy och två vänner Grand i Ludvika för att gå till ett annat ställe. Knappt hundra meter därifrån, på Carlavägen, överfölls de av tre till fem ”mörkhyade” personer. Tommy misshandlades så svårt att han senare avled.


I söndags kväll anhölls en 22-årig man misstänkt för mordet. Enligt polisen ska den misstänkte förneka brott men medger att han befunnit sig på platsen.

Den gripnes namn är enligt flera källor Erick Mushitu Mwinkeu och är folkbokförd i Ludvika. Han ska enligt uppgift vara medborgare i Republiken Kongo.

På måndagsförmiddagen greps ytterligare en person, även han misstänkt för mord och grov misshandel. Polisen söker efter en till två ytterligare gärningsmän.

Den avlidne Tommy Lundén beskrivs av sina vänner och arbetskamrater som en vanlig familjefar.


  • Publicerad:
    2011-12-19 00:00