POLITIK. Tv4:s politiska kommentator, Marcus Oscarsson startade en omröstning på sin hemsida, gällande huruvida Sverige borde införa obligatoriska vaccinpass. När han inte fick som han ville försvann omröstningen. 

Tv4:s Marcus Oscarsson. Foto: US Embassy Sweden, (CC BY-SA 2.0).

Marcus Oscarsson, Tv4:s politiska kommentator har hamnat i blåsväder efter att han blev påkommen med att censurera sin egen omröstning.

Nu i dagarna skrev Oscarsson ett inlägg på sin hemsida, gällande att även Italien ska införa obligatoriska vaccinpass. Precis som i Frankrike, Storbritannien, Grekland, och allt fler länder, måste italienarna kunna visa upp ett vaccinpass för att besöka offentliga platser.

Italien har i kväll beslutat att införa vaccinpass för att få tillträde till allt från museum och restauranger till idrottsarenor och biografer”, skrev Oscarsson på sin hemsida. Han ställer sedan frågan: ”Vad skulle du tycka om även Sverige inför krav på vaccinpass för olika aktiviteter?”. 

Igår förmiddag upptäckte Twitteranvändare någonting märkligt med omröstningen:

Kort därefter raderades hela omröstningen, något som Oscarsson kommenterar i ett Facebook-inlägg senare under eftermiddagen. Rubriken lyder ”ÖKAD SÄKERHET FÖR BÅDE SIDAN OCH OMRÖSTNINGARNA”. 

Han beskriver att han ska ”öka säkerheten” på webbsidan inför nästa års riksdagsval, bland annat genom att stänga av kommentarsfältet. Detta eftersom att folk har ”missbrukat” sociala medier för att sprida ”konspirationsteorier om pandemin”, skriver Oscarsson.

Han förklarar vidare att omröstningen togs bort för att den ”kapats”, utan att kommentera det vidare. Exakt vad Oscarsson menar med att den har kapats är oklart, men användare på sociala medier spekulerar i att Oscarsson tog bort den eftersom folket inte röstade som han behagade. Folk ville inte ha obligatoriska vaccinpass i Sverige.

Kommentatorn avslutar med att han ser fram emot valet 2022, och betonar ännu en gång att allt med hans webbsidor kommer att bli ”säkrare” till dess.


  • Publicerad:
    2021-07-27 19:15