METOO. Marilyn Mansons ex-flickvän ”har aldrig varit så rädd i hela sitt liv” som när hon blev kallad jude av skräckrockaren som hon nu anklagar för att vara ”nazist”.

Marilyn Manson. Foto: Sven Mandel (CC BY-SA 4.0).

Nyligen gick skådespelerskan Evan Rachel Wood ut och anklagade sin ex-fästman, skräckrockaren Brian Warner, mer känd under artistnamnet Marilyn Manson, för diverse övergrepp.

”Han började grooma mig när jag var tonåring och utnyttjade mig på ett fasansfullt sätt i många år. Jag blev hjärntvättad och manipulerad till underkastelse”, skrev skådespelaren om sin relation med Marilyn Manson på Instagram.

Anklagelserna följdes av att ytterligare elva kvinnor gick ut med liknande metoo-anklagelser mot skräckrockaren – anklagelser som Manson själv dementerat bestämt i ett inlägg på sin Instagram:

Uppenbarligen har mitt liv och min konst länge varit magneter för kontroverser, men dessa senaste påståenden om mig är fruktansvärda förvrängningar av verkligheten.

Mina intima relationer har alltid varit helt frivilliga med likasinnade partners. Oavsett hur – och varför – andra nu väljer att förvanska det förflutna så är detta sanningen.

Anklagelserna har dock lett till att Marilyn Mansons skivbolag och manager har valt att bryta allt samarbete med honom.

”Han kallade mig för jude”
Nu har Evan Rachel Wood dessutom kompletterat sina metoo-anklagelser mot Manson med att påstå att ex-fästmannen i hemlighet är ”nazist”. I en rad nya inlägg på sin Instagram som citeras i en hets-artikel mot skräckrockaren i The Sun skriver skådespelerskan bland annat att Manson hånfullt använde det så kallade n-ordet mot människor.

Skådespelerskan Evan Rachel Wood är bland annat känd från HBO-serien Westworld och hade under många år ett av och på-förhållande med Marilyn Manson. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0).

Manson ska dessutom ha kallat Wood för ”jude” och ritat hakkors på hennes nattduksbord:

Han kallade mig ”jude” på ett nedsättande sätt. Han brukade rita hakkors på mitt nattduksbord när han var arg på mig. Jag hörde n-ordet gång på gång. Alla runt om honom förväntades skratta och stämma in. Om du inte gjorde det eller (gud förbjude) konfronterade honom om det blev du utpekad och smädad ännu mer. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv.

Wood skriver vidare att hennes mor konverterat till judendomen och att hon därmed uppfostrats i den talmudiska läran. Manson ska emellanåt därför ha uttryckt lättnad över att Wood trots allt inte hade judiskt blod, då modern endast var en konvertit.

Nazistiska tatueringar?
Men Woods nazist-anklagelser mot Marilyn Manson stannar inte där. Hon påstår att tre av artistens tatueringar, som han burit helt öppet i många år, är ”nazisttatueringar”.

En av Marilyn Mansons ”hemliga” så kallade nazist-tatueringar enligt Evan Rachel Woods anklagelse. Foto: Instagram.

En av dessa är fyra ”M” som Manson har tatuerat på bröstet som ett hjul, där bokstävernas förlängda ”ben” får symbolen att påminna om en svastika. På vänsterarmen har Manson ett kors – eller en kvarn – som binds samman med ett hakkors i mitten, vilket också är en ”hemlig nazistsymbol” enligt Woods anklagelser. På sin högra arm har Manson dessutom låtit tatuera en dödskalle med korslagda ben som Wood påstår är en så kallad Totenkopf – en symbol som bland annat bars av den tyska kamp- och elitorganisationen Schutzstaffel (SS) under Tredje riket.

Huruvida detta verkligen innebär att Manson är en antisemit med nationalsocialistiska sympatier är oklart och skräckrockaren har i skrivande stund inte bemött påståendena.


  • Publicerad:
    2021-02-07 10:53