INTERVJU. Nordfront har nu intervjuat ytterligare en person ur medborgargardet som bekämpat invandrarkravallerna i Stockholm. Personen menar att medborgargardet har uppnått sina mål och har haft en lugnande effekt på situationen i huvudstaden.

medborgargarde2

Förra veckan plågades huvudstaden av raskravaller som började i Stockholmsförorten Husby och sedan spred sig till andra orter i Stockholmsområdet. Under nätterna mellan fredag och lördag och lördag och söndag organiserades ett medborgargarde som slog tillbaka mot invandrarna.

Medborgargardet menar att man lyckats lugna ner situationen i Stockholm och gick i söndags ut med följande meddelande på Facebook:

Medborgargarde kommentar

Efter fredagens framgångar för medborgargardet intervjuade Nordfront tidigt i lördags en person med god insyn i gardet. Senare under lördagskvällen rapporterade vi kontinuerligt om vad som hände i Stockholm. Nu har Nordfront intervjuat ytterligare en person från medborgargardet om den fortsatta utvecklingen i Stockholm.

Hej, kan du berätta lite kort om vad som hände i lördags?

Vi skulle ut och göra samma sak som vi gjorde på fredagen. Alltså störa ut bilbrännare och stenkastare och säkra lugnet.

Hur gick det då?

Då jag inte har full insyn i hur det gick för alla grupper kan jag bara uttala mig om hur det var där min grupp var, men på de platser vi var på var det i alla fall lugnt.

Ni skriver att medborgargardet har haft en lugnande effekt på vissa områden, hur menar ni då?

Det blev bevisligen lugnare på lördag än vad det var på fredag. Och det ser också ut att bli rätt så lugnt ikväll. Det beror väl på en kombination av att polisen kraftsamlade och att invandrarna insåg att svenskarna börjat få nog.

Men ikväll är det alltså lugnt och inget medborgargarde ute i Stockholm?

Vi följer utvecklingen ikväll och kommer att dra ut om det behövs.

Vanligtvis när det startas grupper på Facebook som ska göra saker i verkligheten brukar det rinna ut i sanden. Varför tror du att det inte blev fallet den här gången?

Jag vill hävda att det mycket beror på att det den här gången var nationella och folk från fotbollsfirmor som slöt upp. Det är lite mer handlingskraftiga människor än vanliga svenssons. Sen hade folk verkligen fått nog av invandrarnas beteende och polisens passivitet.

Ni skriver ”på återseende”, betyder det att medborgargardet kan komma tillbaka om upploppen startar igen?

Ja, givetvis. Den grupp som jag ingick i och de grupper vi står närmast kommer att hålla koll på händelseutvecklingen.

Har du något mer att tillägga?

Följ utvecklingen och se till att ta er ut när det är dags igen. Organiserade nationalister kan ju se till att hålla kontakt med sina lokalavdelningar i Stockholm och meddela att man vill få information om när vi ska ut igen.


  • Publicerad:
    2013-05-27 00:18