MEDIA. Förra veckan samlades enligt massmedia 1 300 muslimer för att bilda en ”fredsring” utanför synagogan i Oslo. Bilder visar nu att det handlade om 20 muslimer.

oslo-ring-of-peace-afp-640x480

När nyheten kablades ut den 19 februari skrev såväl internationella som rikstäckande svenska medier om 1 300 muslimer som bildat fredsring utanför synagogan. SVT lade till 100 personer i sin rapportering och Expo vräkte på med att ”tusentals personer bildade en fredsring kring synagogan”.

I själva verket handlade den massiva uppslutning enbart om 20 muslimer, avslöjar nättidningen Breitbart som gått igenom bilder som publicerats på bland annat sociala medier och jämfört dessa med mainstream-medias bilder.

Breitbart kan visa att de bilder som publicerats i mainstream-media tagits i väl valda vinklar och kapats när tjugomannaringen tar slut. Andra bilder som visar ett sammanhang avslöjar att det rör sig om ett tjugotal personer som bildar ringen. Breitbart skriver att exempelvis nyhetsbyrån AFP ”inte kan bortförklara den falska rapporten, eftersom de hade en fotograf på plats”.

Anledningen till siffran 1 300 personer kan enligt Breitbart vara att lokaltidningen Osloby skrev att ”1.300 personer, varav väldigt många etniska norrmän” hade befunnit sig på platsen. De deltog dock inte i själva manifestationen.

Utöver massmedias falska bild av en massiv förbrödring mellan judar och muslimer har arrangören till manifestationen, Ali Chisti, vid ett flertal tillfällen uttalat sig antisemitiskt och skrivit hur judarna låg bakom 9/11. ”Jag hatar judar och hur de opererar”, ska Chisti ha sagt 2008 enligt Breitbart.

Källa:
Media Hoax: 20 Muslims Holding Hands Become 1,000-Strong ‘Ring of Peace’ at Oslo Synagogue


  • Publicerad:
    2015-02-24 18:25